Dünyada Başarı Ticari İstihbaratta
Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi (İGEME) Uzmanları Yusuf Türkoğlu, günümüzde dünya ticaretinde başarının ticari bilgi yerine, ticari istihbaratta sahip olanların bir adım daha önde olduğunu söyledi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile İGEME işbirliği ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda İGEME uzmanları Yusuf Türkoğlu ve Ayşe Oya Benli'nin konuşmacı olarak katıldığı "Rusya Federasyonu ve Ukrayna Pazarlarına Giriş ve İhracatta Devlet Yardımları" konulu seminer düzenlendi.
TSO Meclis Üyesi Yiğit Tören, 2010 yılının ilk 11 ayında Türkiye'nin 102 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini, Samsun'un ise ihracat rakamının 328 milyon dolar olduğunu söyledi. Samsun'un ihracat açısından Rusya pazarlarıyla komşu ülke olması, direkt bağlantısı nedeniyle önemli olduğunu belirten Tören, büyük bir devlet desteğinin olduğunu ifade etti. Konuşmacı İGEME uzmanları Yusuf Türkoğlu, günümüzde ticari bilginin büyük önem taşıdığını ama ticari istihbaratı sağlayanların bir adım daha
önde olduğuna dikkat çekti. Ticari istihbaratın sağlanması halinde başarının daha da artığına vurgu yapan Türkoğlu, "Birçok ülkenin ticari konumu, şirketleri, ürün ihtiyaçları gibi detaylı bilgilerin araştırmasını yapıyoruz. 34 masada 73 ülkenin analizlerini yapılıyor. 80 ülkeye ulaşılması için çalışmalar ayrıca yürütülmektedir. Artık tek tuşla her ülkenin bilgilerine ulaşılabilmektedir. Bu sistem ihracatçılar için önemli bir gelişmedir" dedi.
Ayşe Oya Benli ise Rusya'nın ticari konumu ve ilişkileri hakkında bilgi verdi.
