Ahmet Türk Kızıltepe'de Eyleme Katıldı

Demokratik özerklik projesini anlatmak amacıyla bölge turu düzenleyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti Mardin'in Nusaybin ilçesinden sonra bugün Mardin'in Kızıltepe ilçesine geldi.

Ahmet Türk Kızıltepe'de Eyleme Katıldı
DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, yazar Altan Tan, DTK sözcüsü Cemal Coşkun ve Mehmet Tanhan'dan oluşan DTK heyeti sabah BDP Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek gezilerine başladı. Ziyaretin ardından Kızıltepe'ye doğru yola çıkan heyeti Mardin Havaalanı yolu üzerinde yüzlerce araçlık konvoy karşıladı. Konvoyla ilçeye giriş yapan heyet burada da BDP Kızıltepe İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Ardından gelen DTK heyeti ile birlikte Kızıltepe halkı BDP Kızıltepe İlçe Örgütü'nden, Kızıltepe
Belediyesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.
Daha sonra DTK heyeti belediyede her hafta tutuklu olan belediye başkanı için düzenlenen eyleme katıldı.
Ahmet Türk, kendisine yönelik bazı yazarların "Stalinist" demesine yönelik olarak, "Biz Stalinist değiliz. Bunu da en fazla eleştiren insanlarız. Gündemi işgal etmek amacıyla bunu söylemiyoruz. Ama rahatsız olanlar var. Demokratik özerkliği bir talep olarak gündemde tutuyoruz" dedi. Demokratik özerklik projesinin bir günlük bir proje olmadığına dikkat çeken Türk, "Demokratik özerklik projesi bir hukuk projesidir" dedi.
Eylemde konuşan Ahmet Türk, "Kürt halkı barış için birbirlerini destekleyip birbirlerine yardımcı olacaktır. Burada hem Türk halkı hem Kürt halkı için birlik ve beraberlik olmasının tek yolu demokrasi barış ve özgürlüktür" dedi. Türk, "Programımız çalışmalarımız, mücadelemiz bu halkın özgürlüğü içindir. Demokratik özerklik tüm Türk halkı içindir. Bugün bir yazar demiş bu yapılan Stalinist bir çalışmadır. Biz demokrasiye inanıyoruz. Biz halkımız için özgürlük mücadelesini isterken onlara çok zor geliyor"
dedi.
Türk, belediye başkanlarının tutuklanmasını kınadığını söyleyerek, eylemlerin belediye başkanlarının tutuklu olmasından kaynaklandığını söyledi.
"Bizler hepimiz devlet, hükümet, siyasi partiler, DTK bu sürecin barışla sonuçlanması için mücadelemizi yürütmemiz gerekiyor" diyen Aysel Tuğluk ise Türkiye'nin ekmek su kadar demokrasiye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Halen Kürtlere 'Ne istiyorsunuz' sorusunun sorulduğunu dile getiren Tuğluk, "Kürtler Türkiye'deki mevcut yapıyı kabul etmiyorlar. Demokratik özerklik sistemini istiyorlar. AK Parti, CHP, MHP bu soruna çıkar çevçevesinde yaklaşıyor" dedi.
Konuşmaların ardından DTK'lılar, Kızıltepe sakinleriyle birlikte her hafta yapılan 5 dakikalık oturma eylemine katıldılar.