24 saatte açıkla yoksa namertsin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çirkin iftiralarına bir yanıt da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgeleri 24 saat içinde açıklamasını isteyerek, 'Yoksa namert ilan edeceğiz' dedi


Yargı tarafından mahkum edilmiş bir iftirayla Yeni Şafak'a saldıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir yanıt da AK Parti'den geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 28 Şubatçı İstanbul Valisi Erol Çakır'ın duyumlarına dayanarak iftiralar atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 24 saat içinde elindeki belgeleri savcılığa teslim etmesi çağrısında bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap veren Çelik, 'Eğer bunu ispat edecek iddia varsa 24 saat süre veriyoruz. Bunu savcılığa teslim etmezseniz veya çıkıp televizyonda açıklamazsanız sizi namert ilan edeceğiz' dedi.
'CHP ile ilgili de bir ahlaksız video sızmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu, bu video sizi genel başkanlığa taşıyabilir ama bu çirkin üslubunuz da bu karalamalarınız da bu hakaretleriniz de sizi başbakanlığa, CHP'yi de iktidara taşımaz' diyen Çelik, CHP'li bazı belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili açılan soruşturmaları da anımsatarak, 'Yıllardır iktidara gelemediniz, iktidara gelseydiniz Türkiye'nin eti değil, kemiği de kalmazdı' diye konuştu.
28 ŞUBATÇI VALİ DUYUMLARI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, 'Bir havuz hesabı oluşturulmuş çeşitli kaynaklardan gelen paralar Vakıfbank'ta toplanıyor, gelen paralar çeşitli kurumlara ve medya kuruluşlarına dağıtılıyor' şeklindeki iddiaların 28 Şubat döneminin İstanbul Valisi Erol Çakır'ın duyumları olduğunu hatırlatan Çelik, 'Vali Çakır, Başbakanlığa bir yazı gönderiyor. Bu iddiaları duyum olarak belirtiyor. 'Başbakanlıktan yeteri kadar hesap uzmanı, bankalar murakıbı gönderin araştıralım' diyor. Dönemin Başbakanı Ecevit gerekli uzmanları gönderiyor. Bütün bu iddialar teker teker araştırılıyor. Sonuç sıfır çıkıyor. Ortaya ispat edilemeyen iddiadan başka bir şey çıkmıyor' dedi.
BAYKAL DA GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Bu iddiaların eski CHP lideri Deniz Baykal tarafından da dile getirildiğini anlatan Çelik, '1999 yılından 2002 yılı sonuna kadar AK Parti iktidar değildi. Bu iddialar niçin o zaman gündeme getirilmedi. Buna çamur atma, iftira siyaseti denir. Maalesef Kılıçdaroğlu, bunu hep yapıyor. Sonra da 'bu işleri yapmadıklarını söyleyemiyor'
diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, doğru formatında yalanı çok iyi beceren bir siyasetçidir' diye konuştu.
SONDAJ VURDU ÇAMUR ÇIKTI
Deniz Baykal'ın bu iddialarda adı geçen Yeni Şafak gazetesi tarafından 10 bin TL tazminat cezasına çarptırıldığını hatırlatan Çelik, 'Eski genel başkanın mahkum olduğu bir davadan, yeni genel başkan bir şey bulmaya çalışıyor. Mal bulmuş mağribi gibi. Elinizde AK Parti'lilerin sizin yolsuzluk diye tanımladığınız ne belge varsa bunu savcılıklara vermezseniz sizi şantajcı ve müfteri ilan edeceğiz. Ama bunları bulamayınca Başbakan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemle ilgili sondaj yapıyorlar. O sondajdan petrol değil çamur çıkıyor. Bize atılan iftiralarla ilgili sessiz kalmıyoruz. Hukukçularımız inceliyor. Gereken yapılacak' diye konuştu.

Kendisine bile dürüst değil