Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Can'a Nezaket Ziyaretleri Sürüyor

Giresun Üniversitesi'ne beş ay içerisinde Prof

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Can'a Nezaket Ziyaretleri Sürüyor
Giresun Üniversitesi'ne beş ay içerisinde Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar ve Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu'ndan sonra 4. rektör vekili olarak atanan Prof. Dr. Yılmaz Can'a ziyaretler sürüyor.
Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Dereli Kaymakamı Murat Özdemir ve Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Rektör Vekili Prof. Yılmaz Can'a nezaket ziyaretinde bulunarak ilçelerinin beklentileri hakkında bilgi verdiler.
Görele'de inşaatı henüz tamamlanmamış olan Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bitirilmesi yönünde Giresun Üniversitesi'nden destek beklediklerini belirten Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu " Fakültemizin kaba inşaatı kendi imkanlarımızla tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu aşamadana sonra üniversitemizin de katkı sağlamasına ihtiyacımız var" dedi.
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise kendi imkanlarıyla yaptıkları bir bina olduğunu ve buraya yüksek okul beklentisi içerisinde bulunduklarını belirtti.
Görele ve Dereli belediye başkanlarıyla kaymakamların beklentilerini dinleyen Rektör Vekili Yılmaz Can ise Görele için öncelikle akademik kadro ataması yapılacağını ardından inşaat ile ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtirken, Dereli'nin yüksekokul beklentilerinin de dolaylı yolla çözüme kavuşturabileceklerini söyledi.
Prof. Dr. Yılmaz Can "Görele Güzel Sanatlar Fakültesi'nin şu anki inşaat aşamasını tam olarak bilmiyorum. Fakat kararı alınmış olan bir fakültemiz var. Bu fakültemizin öncelikle bir ay içerisinde dekanını atayacağız. Atamasını yaptığımız dekanımızda akademik kadrosunu oluşturacaktır. Diğer taraftan da okul inşaatının bitirilebilmesi için neler yapılacağı konusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.
Dereli ilçesine AB Uyum Yasaları çerçevesinde nüfusu 10 binin altında olduğu için yüksek okul açamayacaklarını ifade eden Prof. Yılmaz Can "Son yıllarda nüfusu 10 binin altında bulunan ilçelere yüksek okul açılmaması konusunda kararlar alındı. Bu kararlar ise AB Uyum Yasları çerçevesindedir. Ancak nüfusu 10 binin üzerinde bulunan ilçelere açılan okulların ek binasıymış gibi Dereli gibi ilçelerimize de alternatif yöntemler uygulayarak yüksek okullar açabiliriz" ifadelerini kullandı.