Emırates, Basra uçuşlarına başlıyor

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates Irak'ın ikinci büyük şehri Basra'ya uçacak. 2 Şubat'ta başlayacak seferler Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve C

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates Irak'ın ikinci büyük şehri Basra'ya uçacak. 2 Şubat'ta başlayacak seferler Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın dört günü yapılacak.

Basra, Emirates'in 110. uluslararası destinasyonu olmakla birlikte 2010-2011 yılının da 6. yeni uçuş noktası konumunda.

Airbus A330 uçakları ile gerçekleşecek uçuşlarda yolcular Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri First Class, Business Class ve Ekonomi Sınıfı olmak üzere üç sınıfta yolculuk edebilecek. Pazartesi günleri ise Business Class ve Ekonomi Sınıfında uçabilecek.

Emirates Havayolu ve Grubu başkanı Ahmed Bin Said El Maktum "Basra, bizim için önemli bir pazar. Şehrin son dönemde uluslar arası şirketlerin alt yapı yatırımları ile ciddi bir büyüme yaşadığını ve uçuş noktalarımızdan ciddi talep aldığını görüyoruz. Uygun saatlerde ve iyi bağlantıları olan Basra seferlerimizin özellikle iş nedeni ile seyahat eden yolcular için mükemmel bir seçim olacağını düşünüyoruz." dedi.

Basra Körfez'deki konumu ve de petrol yataklarına yakınlığı ile büyük şirketlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Emirates ile Basra'ya ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti 652 euro, Business Class gidiş dönüş uçak bileti ise 1387 euro.