CHP'li Batum'a üniversitede protesto yapıldı
CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Süheyl Batum'un katıldığı konferans, öğrenci protestosuna neden oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, ''Türkiye'de Anayasa'' konulu konferansa katılan CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Batum, öğrencilerin protestosuyla karşılaştı. Toplantı salonunda sivil polis bulunduğunu da iddia eden öğrenciler, Süheyl Batum'a yönelik protestolarını sürdürdü.
Öğrencilerin sözlü sataşmalarına rağmen bir süre daha konuşmasını sürdürmeye çalışan CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Batum, daha sonra salondan ayrıldı.
Batum, öğrencilerin protestosu üzerine şunları söyledi:
“Bir arkadaş, ‘Ben Anayasayı dinlemek istiyordum’ diyor. Mutluluğun resmini değil ama faşizmin resmini çizebilirsin. Söyledikleriniz haklı, öğrencilere yapılan müdahaleye karşı çıktık. Biz hiçbir öğrenciyi dövdürmedik. Ama bu yaptığınız faşizm.
Farkı görün; burada Başbakan, Egemen Bağış konuşuyor olsaydı, polis çağırılıp bu arkadaşlar şimdi dayak yiyor olacaktı. Biz demokrat insanlarız, protesto etme hakkı var. Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ’de konuşma hakkı vermeyenler ile CHP’lileri aynı kefeye koyarsanız ayıp yapmış olursunuz.”
ÖĞRENCİ PROTESTOSU İÇİN TIKLAYINIZ
