Anma toplantısında 'bakan' gerginliği

Ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında kurucusu olduğu Arkeoloji Müzesi'nde anıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın progr

Ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında kurucusu olduğu Arkeoloji Müzesi'nde anıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın programa katılamayacağının açıklanması üzerine törene katılanlardan bazıları duruma tepki gösterdi.

Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen toplantıya; Kültür Varlıkları Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Topkapı Sarayı Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin yanı sıra çok sayıda arkeolog katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kültür Varlıkları Genel Müdürü Osman Murat Süslü, "Bakanımız programa katılacaktı. Ancak bir işinin çıkmasından dolayı gelemedi." demesi, davetlilerden tepki aldı. Davetlilerden birisi yüksek sesle, "Bakan beyin buraya gelememesinden daha önemli ne işi olabilir?" şeklinde sorusuna Süslü, "Biz bunu sizinle sonra konuşalım." yanıtını verdi.

Topkapı Sarayı Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı da, Türkiye Arkeolojisi ve Müzeciliği' konusunu anlatmak için söz aldı. Türk arkeologların kendilerini alanlarında ispat ettiklerini belirten Ortaylı, "Dünya'da arkeoloji alanında Türkçe ikinci dil olmuştur. Bu güzel bir durum ancak, müze müdürlerimiz ve arkeologlarımız öncelikle kendi müzelerimizi ve tarihimizi bilmelidir." dedi.