Abdüllatif Şener'den Wikileaks Yorumu

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener,

Abdüllatif Şener'den Wikileaks Yorumu
"Haydarpaşa Garı yanarken hiçbir önlem almayan Başbakan, İsrail'deki yangına tüm uçaklarını seferber etti, İsrail yetkilileri ile telefon diplomasisi başladı. Brüksel'de karşılıklı görüşmeler başladı ve süratle belgelerin gerisi gelmesin kaygısı endişesi yaşandı" dedi.
Partisinin İzmir Bölge İstişare Toplantısına katılmak üzere kente gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi politikalarını eleştirdi. Şener, tartışmalara neden olan Wikileaks belgeleri hakkında şöyle konuştu: "Vaktiyle hükümette bulunan iktidar milletvekilleriyle kulislerde sürekli oturup kalkan biri olarak açıklıkla söyleyebilirim bu belgelerle ilgili olarak ne kabinedeki tek bakan, ne iktidar milletvekillerinden biri bana ben bunu hiç duymamıştım, yeni duydum
diyemez. Bunu söyleyecek tek iktidar mensubu yoktur."
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin iç ve dış politikalarını eleştirerek bugün dış taleplere uygun, yabancıların yönlendirmesi, baskısı ve şekillendirmesiyle ortaya çıkan politikalar olduğunu söyledi.
Şu an Türk ekonomisinin bu ülkenin sanayicilerinin ihtiyacına göre şekillenmediğini anlatan Şener, sözlerine şöyle devam etti: "Türk ekonomisi bu ülkenin tüccarlarının ihtiyaçlarına, çiftçilerinin, esnaflarının, emeklilerin, asgari ücretlilerinin ihtiyaçlarına göre şekillenmiyor. Yabancı ülke sanayicilerinin, çiftçilerinin ve işsizlerinin ihtiyacına göre yapılanan bir Türk ekonomisi var."
Halktan rey alıp iş başına gelip uluslararası sermayenin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre çalışan bir siyasi iktidarın varlığının bu ülkenin geleceği açısından da zararlı ve tehlikeli olduğunu belirten Şener, şunları söyledi: "Onun için diyoruz ki bu ülke buradan yönetilmelidir. Türkiye'de uygulanan ekonomik politikalar Türkiye'nin ihtiyacına uygun olmalıdır. Maalesef içeride kavga edenler sürekli dışarıda işbirlikçi aramaktadırlar ve dış taleplere karşı çok daha duyarlı olarak hükümet etmektedirler."
İKTİDAR MENSUPLARININ WİKİLEAKS BELGELERİNDEN HABERLERİ VARDI
Amerika'da uluslararası devlet diplomatlarının yazışmalarının Wikileaks sitesi tarafından yayımlanması hakkında konuşan Addüllatif Şener, iktidar partisinde görevli iken kulislerde tüm iktidar bakanları ve milletvekillerinin belgelerden haberdar olduğunu ve yeni bir şeymiş gibi şaşırılacak bir durum sergilemelerinin doğru olmadığını iddia etti.
Şener, bu konuda şöyle konuştu: "Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki vaktiyle hükümette bulunan iktidar milletvekilleriyle kulislerde sürekli oturup kalkan biri olarak açıklıkla söyleyebilirim.Bu belgelerle ilgili olarak ne kabinedeki tek bakan, ne iktidar milletvekillerinden biri; 'Aa ben bunu hiç duymamıştım, yeni duydum diyemez. Bunu söyleyecek tek iktidar mensubu yoktur. Yıllardır fısıltı yoluyla konuşulan, tartışılan yaygınlaşan sözler, cümleler ve olaylar bu belgelerin içine girmiştir. Fısıltılar
ve söylemler ne kadar derin sayılabilir. Bunların her birini ayrıca incelemek lazım."
AÇIKLANMAYAN BELGELER VAR
Sitede yayımlanan 250 bin belgeden Türkiye'yi ilgilendiren 8 bin belgenin dışında yayımlanmayan belgelerin olduğunu iddia eden Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu belgeler işin başlangıcıdır. Daha geride Türkiye'yi ilgilendiren 8 bin civarı belge var. Yabancı merkezler diyor ki, iktidara arkasından gelecekler var ayağınızı denk alın adımınızı ona göre atın diyor. Başbakan, iktidar, hükümet ne yapıyor? Önce sessiz kalmayı tercih ettiler, arkasından İsviçre'deki başbakanın 8 hesabından bahseden
belgelere atıfta bulunmak suretiyle başbakan bağırdı, çağırdı, yok öyle bir şey dedi. Diğer taraftan anlıyoruz ki içini de bir korku sarmış vaziyette. İlk fırsatta İsrail ile ilişkilerini düzeltme çabasına girdi."
TALEP EDİLMEDİĞİ HALDE İSRAİL'E UÇAK GÖNDERİLDİ
Wikileaks belgelerinin yayımlanması üzerine Başbakan Erdoğan'ın İsrail ile diplomatik ilişkilerini düzelttiğini belirten Abdüllatif Şener, geçen günlerde tarihi Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangın için uçak göndermediğini ancak İsrail'in talep etmediği halde ülkeye uçak gönderdiğini söyledi.
Başbakanın hiç talep edilmediği halde yangın uçaklarını İsrail'e gönderdiğini anlatan Şener, şöyle konuştu: "Haydarpaşa Garı cayır cayır yanarken hiçbir önlem almayan Başbakan, İsrail'deki yangına tüm uçaklarını seferber etti, İsrail yetkilileri ile telefon diplomasisi başladı. Brüksel'de karşılıklı görüşmeler başladı ve süratle bu belgelerin gerisi gelmesin kaygısı endişesi içinde yoğun bir diplomasi teması başladı. Bu ülke iki belge havada uçuşuyor diye iktidarıyla teslim olabilecek bir ülke
olmamalıdır. Bu ülkeyi yönetenler tertemiz olmadıkları sürece bu ülkeyi yönetenler siyaseti temiz yapmadıkları sürece, sırtlarında kambur bulunduğu sürece önce kendileri sonra da ülkeyi teslim ederler."