40 kursiyer sertifikasını aldı

Türkiye İş Kur İl Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen ön muhasebe ve aşçı yardımcılığı kursuna katı

Türkiye İş Kur İl Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen ön muhasebe ve aşçı yardımcılığı kursuna katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 40 kursiyerin sertifika aldığı kurslar sayesinde kursiyerlerin daha çabuk iş bulması sağlanacak.

Sertifika törenine Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İş Kur Müdürü Fazlı Küçük, KAHİAD Başkanı Murat Baran, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Adil Ertuğrul ve kursiyerler katıldı.

KAHİAD Başkanı Baran törende yaptığı konuşmada, "Aşçı yardımcılığı kursunu bitiren 15, ön muhasebe kursunu bitiren 25 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmışlardır. Onları tebrik ediyorum. Ülkemizin ekonomik gelişmesine baktığımızda, son yıllarda göstergeler hep pozitif yönde gelişmektedir. Enflasyonun düşmesi, fertlerin gelir seviyelerinin artması, yaşam standardının gelişmesi, ihracatın yükselmesi, eğitim sağlık ve diğer bir çok alanda alt yapıların iyileştirilmesi, olumlu bir gelişme olarak görülmektedir. Hatta ülkemiz gelişmiş ülkeler sıralamasında üst seviyelere doğru tırmanmaktadır. Bu güzel gelişmeler insanlarımıza umut vermektedir." dedi.

Vali Erden ise sözlerine Ahi Evran-ı Veli'nin 'Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl-ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir.' diye başladı. Erden, toplumları toplum yapan en önemli şeylerden birisinin çalışma olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu kursu bitiren kursiyerler iş beklemeden kendileri iş yerlerine yönelmelidir. Eğer iş beklerlerse çok beklerler. İş yerlerimiz oldukça fazla. Bunlar bu kursiyerlere her biri ekmek kapısı olacak. Ben şimdiden bu sertifikaları alan tüm kursiyerlere hayatlarında başarılar diliyorum."

Vali Erden, kursiyerlerine sertifikalarını vererek, protokol üyeleri ve kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.