2010'da en çok çimento Karadeniz'de satılmış

AKROS Çimento AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Hakan Büyüksaraç, sektörde 2010 yılı içinde gözle görülür bir büyüme kaydedildiğini açıkladı.

AKROS Çimento AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Hakan Büyüksaraç, sektörde 2010 yılı içinde gözle görülür bir büyüme kaydedildiğini açıkladı.

Çimento Dünya'sının tanınan isimlerinden ve sektörde Türkiye ve dünyada bir çok ödül alan Hakan Büyüksaraç, 2010 yılında çimento sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Büyüksaraç, "Eylül 2010 çimento satış rakamlarına göre, 9 aylık toplam çimento satışı, yıllık karşılaştırdığımızda yüzde 9.62 artarak 46.5 milyon tona yükseldi. Bu rakamın 34.8 milyon tonu yıllık yüzde 14.24 artışla iç satıştan, 11.7 milyon tonu ise yıllık yüzde 2.11 düşüşle ihracat şeklinde gerçekleşti." dedi.

Karadeniz Bölgesi'nde yurt içi satışların yıllık yüzde 21.34 arttığını anlatan Büyüksaraç, yurt dışına satışlarda ise yüzde 5'lik bir gerileme meydana geldiğini söyledi. Çimento tüketiminin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi'nde ise yurt içi satışlarda özellikle konut projelerinin artması ile birlikte yüzde 16.91'lik bir artış olduğunu kaydeden Büyüksaraç, "Yurt dışı satışlar ise yıllık yüzde 12'lik bir daralma yaşadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yurt dışı satışların daralmaya devam etmesi, Mardin Çimento'yu ilerde kötü etkileyebilir. Son olarak yurt dışı pazarlara yakınlığı ve toplam ihracat hacminin yüzde 42'sinin yapıldığı Akdeniz Bölgesi'nde yurt dışı satışlar yıllık yüzde 16.32 artarak 5.1 milyon tona ulaştı ve toplam çimento satışı yüzde 6.19 artış gösterdi." diye konuştu.