Vekiller Muhtarların Sorunlarını Dinledi

AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden ve Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla merkezde görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Vekiller Muhtarların Sorunlarını Dinledi
Toplantıya Muğla Vekillerinin yanı sıra İl Başkanı Gültekin Akça, İlçe Başkanı İlyas Yolcu, İl Genel Meclisi Üyesi Çağrı Alper ve köy muhtarları katıldı.
Ak Parti hükümetinin çalışmalarda köylere öncelik tanıdığına dikkati çeken Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, "Ak Parti Hükümeti olarak köylerimize Cumhuriyet tarihinin en fazla hizmetini götürdük. Başbakanımızın da önemle üzerinde durduğu konuların başında olan içme suyu çalışmalarında 2004-2009 yılında 33 köyümüz içme suyuna kavuştu. İçme suyu olan, fakat yetersiz kalan 70'e yakın köyümüze de cazibeli içme suyuna kavuşması için çalışmalarımız devam ediyor. Genel seçimlerde sonra inşallah bu köylerimiz de cazibeli içme suyuna kavuşacak" dedi.
5 yıl gibi kısa zamanda 2250 km yolun duble yola kavuştuğunu belirten Mehmet Nil Hıdır, "Yine Başbakanımızın önemle üzerinde durduğu konulardan biri olan yollarımız. 2003 yılından itibaren adeta devrim gibi bir çalışmaya girdik. Türkiye genelinde, 15 bin km. duble yol, 4 bin 250 km. köy yolları yapıldı. 2004-2009 yılında 2 bin 250 km. 1. ve 2. kat asfaltlama ile bir rekor kırıldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana 2 bin kilometrelik yol yapılırken, biz, 5 yıl gibi kısa zamanda 2 bin 250 kilometre duble yol yapımı gerçekleştirdik. Bu bir devrimdir" diye konuştu.
"SAĞLIK ALANINDA DEVRİM YAPTIK"
13 Aralık tarihi itibariyle Muğla'da Aile Hekimliğine geçileceğine dikkati çeken Hıdır, şöyle konuştu: "Aile Hekimliğinin temelinde köylerimizdeki vatandaşlarımız yatıyor. Sağlık alanında da devrim niteliğinde kararlar alındı. SSK ve Devlet hastanelerini birleştirdik. Sigortayı tek çatı altında topladık. Genel Sağlık Sigortası 3 yıldır devam ediyor. Biz bunları yaparken, bize olmaz diyorlardı. Bakın oluyor demek ki. Başınız da güçlü bir Başbakanınız ve istikrarlı bir hükümetiniz varsa oluyor. Temelinde köylerimizdeki vatandaşlarımızın yattığı Aile Hekimliği uygulaması 13 Aralık tarihinde başlayacak. Hekimlerimizin her biri 5'er binlik nüfusa göre dağıtıldı. 6 ay deneme süresi yapılacak. Bu süre sonunda hekimlerimiz baktığı hasta başına oranla maaşlarını alacaklar. Köye gitmeyen, hastasına bakmayan, muayene etmeyen, raporunu, sevkini hazırlamayan doktor maaşını alamayacak. Hekimlerimiz çalıştığı kadar maaş alacak"