Tariş Zeytinyağı Fabrikasını Yeniledi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesinde devletin 250 bin TL'lik katkısıyla Tariş'e ait zeytinyağı üretim fabrikası son teknolojiyle yenilendi.

Tariş Zeytinyağı Fabrikasını Yeniledi
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Muğla İl Tarım Müdürlüğü'nün S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'yle birlikte tamamladığı fabrika gerçekleştirilen törenle açıldı. Yaklaşık 650 bin TL'ye mal olan tesis, 35 kişiye istihdam sağladı.
Yüzde 50'si tarım Bakanlığı tarafından hibe alınarak yapılan tesisle S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi günde 60 tona kadar zeytinyağı sıkabilecek. Tesiste zeytin dibinden toplanan zeytinlerin yapı ayrı makinede sıkılırken, zeytin ağacının başından toplanan zeytinlerin yağı ise ayrı bir makinede sıkılacak. Yapılacak olan çalışmada işletmeye gelen zeytinler günlük olarak sıkılırken, bu uygulamalarla zeytinyağının kalitesi artırılacak.
Kırcağız köyü Yolu Üzerindeki Tariş Zeytin Yağı Deposunda yapılan açılış törenine AK Parti Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mat, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, İL Genel Meclis Üyeleri Halil Ilbıra, Halil Mutlu ve Yusuf Esen, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kurmay Yüzbaşı Cemal İyigün, Milas Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, İlçe tarım Müdürü Ali Akay, S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte S.S. 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, Milletvekilleri Dr. Mehmet Nil hıdır ve Yüksel Özden ile Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış birer konuşma yaparak tesisin hayırlı olması dileklerini ilettiler.
Tesisin açılış kurdelesi ise protokol üyeleri tarafından kesildikten sonra tesisi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar işletmeyle ilgili bilgiler aldılar. Etkinlik yapılan ikramların ardından sona erdi.