Şampiyonluk yüzde 50

Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımları Beşiktaş ve Trabzonspor...Bu sene G.saray ve Fenerb...


Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımları Beşiktaş ve Trabzonspor...

Bu sene G.saray ve Fenerbahçe'yi büyüklük olarak geçtik...

Başkanlığı bırakırım ama ancak Cemal'e (küçük oğlu) bırakırım!..

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, LigTV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk oldu, transferden, Schuster'e, stat projesinden mali yapıya kadar her şeyi anlattı. İşte konuşmasından satırbaşları:
* İki hayalim var. Birincisi, stadyum. İnşallah 1,5 sene içerisinde bunu başaracağız. İkinci büyük hayalim de UEFA Şampiyonu olmak. Bu sene bile inanıyorum olabileceğimize....
* Sakat kadromuzdan bir takım yapsak şampiyonluğa oynar.
* Devre arasında camiamızdan bir yıldız beklentisi var. Görüşeceğimiz oyuncular, kalite bakımından  Guti ve Quaresma gibi olacak. 
* Fatih Tekke tutmadı. Ona izin vereceğiz ve kulüp arayacak. 
* 100 gol atılmış UEFA tarihimizde. Bunun 75 tanesi 40 senede, 25 tanesi de son 3 ayda... Gruplardan çıktık ve oldukça iyi istatistiklerle çıktık. 
* Hoca bize,  "Nasıl futbol oynamak istiyorsunuz? " diye sordu. Biz de 'saldır hocam' dedik.
* Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımları bence Beşiktaş ve Trabzonspor. Bursaspor da iyi oynuyor.
* Galatasaray ne düşme tehlikesi yaşar, ne de ilk 5 'ten kopar. Çok büyük bir camia. Ben de yaşadım aynı sıkıntıları.
* Galatasaray'ın şampiyonluk şansı çok az artık tabii ki ama bizim ciddi şansımız var. Bana göre yüzde 50 . Biz Denizli ile şampiyon olduğumuzda ilk yarı kaç puan arkadaydık, hatırlayın. Galatasaray 16 puan arkada ama bu çok farklı.
* Konya maçını kazansaydı, Schuster büyük hocaydı. Kaybedince  "Bavulunu al, git" dediler. Bunu diyenler çok iyi bilir kendilerini.
* Çıkıp 3 sene, 5 sene sözü vermemek lazım. Bunlar yanlış. Bunlar yapılınca insanlar altında başka şeyler arıyorlar. 
* Bence biz Galatasaray ve Fenerbahçe'yi büyüklük olarak geçtik. O yüzden "2 büyük yaratılıyor" sözümün geçerliliği kalmadı. 
* Fenerbahçe Başkanı en büyüğün kendi kulübü olduğunu düşünüyor olabilir ama filden büyük deve var. Herkes kendisinin büyük olduğunu düşünebilir.
* Beşiktaş'ın geleceği bakımından Türkiye'nin en sağlam mali yapılardan birine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bir kere Fulya'sı var. Bankayla yaptığımız bu yeni anlaşmayla faizli kredileri kapattık, daha az faizli kredi aldık. 
* Aziz Yıldırım'la tatsız zamanlarımız oldu ama bunları aştık. Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayı düşünüyoruz. 
* Kulüpler Birliği başkanlığı bana teklif edilse kabul etmem. 
* Kulüpte bulunan paramı alacağım. Çocuklarımın parası o, her zaman söylüyorum. Bir yerde ne kadar çok oturursanız o kadar çok hata yaparsınız. Geldiği gibi gitmeyi bilmeli herkes. Başkanlığı bırakırım ama ancak Cemal'e (4 yaşındaki çocuğu) bırakırım!
* Geçen seneki tepkilerin kesilmesinde transferlerin muhakkak ki payı vardır ama bence o seçim sürecinde olan şeylerdi. Bana göre kesinlikle tahrikler vardı.

Guti'nin şahidi Demirören
Guti'nin alkollüyken kaza yapması İspanya'da büyük yankı buldu. Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen Marca ve Diarioas gazeteleri, yıldız futbolcunun imajını korumak için bazı bilgilere sansür uygularken, Barcelona odaklı El Mundo Deportivo ve Sport gazeteleri olaya tam sayfa ayırdı.
Beşiktaşlı oyuncu, olaylar üzerine önceki gece yarısı bir radyo programına bağlanarak sarhoş olduğu iddialarını kesin dille yalanladı, şahit olarak Başkan Yıldırım Demirören'i gösterdi. Guti, 2.71 derecede alkolü hiçbir futbolcunun oynadığı takımının başkanının bulunduğu ortamda alamayacağını savundu. Türkiye'deki alkol sınırını bilmediğini söyleyen Guti, 1-2 kadeh şarap içtiğini belirtti.