Gamek, 18 Ülkeye Mozaik Yapımını Öğretecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kursları (GAMEK), mozaik sanatını uluslararası düzeyde tanıtmak için Zeugma Mozaik Projesi'ni başlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitimler Kursları (GAMEK), mozaik sanatını uluslararası düzeyde tanıtmak için Zeugma Mozaik Projesi'ni başlattı.
GAMEK'in ev sahipliğinde, Özel Sanko Anadolu ve Özel Koç Lisesi ortaklığında yürütülen 'Zeugma Mozaik Projesi' için ilk atölye çalışması da Hakan Özcan Gençlik Merkezi Mozaik Okulu'nda gerçekleştirildi. Proje kapsamında Gaziantep Mozaik Müzesi'ni gezen öğrenciler, Hakan Özcan Gençlik Merkezi Mozaik Okulu'nda mozaik yapım teknikleri ile ilgili bilgi alarak uygulama yaptı.
GAMEK Genel Koordinatörü Ersan Aktaş, "Her geçen gün önemi biraz daha anlaşılan mozaik sanatı, Gaziantep için önemli bir değere sahip. Dünyaca ünlü mozaiklerimizi tanıtmak için çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak eğitim projeleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda GAMEK ve Özel Sanko Okulları iş birliği ile yürüttüğümüz eğitim projemize 8-11 Nisan 2011 tarihlerinde, aralarında Mısır, Macaristan, İtalya, Rusya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Zimbabwe, İsviçre, İsrail, Libya, Polonya, Bosna, İspanya, Bahreyn,
Bulgaristan, Tanzanya, Romanya ve Tunus'tan 32 okulun 130'un üzerinde öğrenci ve öğretmeni de katılacak" dedi.
Aktaş, "GAMEK tarafından düzenlediğimiz sergiler ve hazırladığımız tanıtıcı yayınlarla ülkemizde ve uluslararası alanda da bu sanatın tanıtılması sağlanmış, büyük bir ilgi oluşturmuştur. Bu ilgi neticesinde Mozaik Okulu, yurt içinden ve yurt dışından gelen bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Mozaik okulumuzun dünyaca ünlü Zeugma'nın tanıtımına önemli bir katkısı olmuştur" ifadelerini kullandı.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da, "GAMEK Mozaik Okulu, Sanko Anadolu ve Özel Koç Lisesi işbirliği ile yapılan bu ortak çalışmaya uluslararası platformda da katılımların sağlanmasıyla verimli bir zemin oluşturulmuştur. Öğrencilerin mozaik çalışmaları 13-17 Haziran 2011 tarihlerinde İstanbul Sadberk Hanım Müzesi'nde sergilenecektir" şeklinde konuştu.