Final puanı!

47 yıllık tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan ve oynadığı 5 maçta puanla tanışamayan Bursaspor,...


47 yıllık tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan ve oynadığı 5 maçta puanla tanışamayan Bursaspor, ilk puanını son maçında Glasgow Rangers karşısında aldı: 1-1.
20. dakikada soldan gelişen Glasgow Rangers atağında topla ceza alanına giren Naismith'in pasında Miller meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.
24. dakikada Vederson sol kanattan pasını İnsua'ya verdi. İnsua'nın pasına Nunez'in şutunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.
39. dakikada Insua serbest vuruş kullandı, arka direğe ortasını yaptı, Ozan İpek yükseldi kafayı vurdu ama top auta çıktı.
52. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sercan rakiplerini çalımlayarak topu ortaladı. Ceza alanında topa kafayla yükselen Nunez'den önce savunma araya girdi.
79. dakikada Ozan İpek sol kanattan topu ceza alanına ortaladı. Topla buluşan Sercan güzel bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-1.
Bu golün ardından bir taraftar saha içine girdi ve Sercan'ın üzerine atlayarak sevincine ortak oldu. Özel güvenlik, taraftarı güçlükle sahadan çıkarabildi.
86. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Sercan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yıldız oyuncu ayağından topu kaçırarak bu önemli pozisyonu harcadı.



'Güzel bir veda oldu'
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Güzel bir maç ve güzel bir veda oldu" dedi.  Sağlam, "İki gün önce çok önemli bir karşılaşma oynadık ve bu karşılaşmanın 50 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kalmıştık. Bugünkü kadroya baktığımız zaman Beşiktaş maçından 8 oyuncunun değişmiş olduğunu görüyoruz. Pozisyonlar ürettik. Sonucunda golü bulduk. Mücadeleden ve ortaya konan oyundan, alınan sonuçtan mutluyum. Oyuncularıma da teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

 

 

 

El ele çıktılar
Bursaspor'un da yer aldığı C Grubu'nda 2. tura daha önce çıkmayı garantilemiş iki takımın mücadelesinde Manchester United ile Valencia, 1-1 berabere kaldı. İngiliz ekibinin sahası Old Trafford'da oynanan karşılaşmaya her iki ekip de ideal 11'leriyle başladı. Konuk ekip Valencia 32'de Pablo Hernandez ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı.
İkinci yarıda gol bulmak için daha çok çaba haracayan United, 62'te Anderson ile eşitliği sağladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca taraflar 1'er puana razı olarak sahadan ayrıldı. Manchester United, bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde gol gördü.
D Grubu'nda deplasmanda Barcelona'ya 2-0 mağlup olan Rubin Kazan, Şampiyonlar Ligi'nden elenip, Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Maça ilk 11'de başlayan temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz, 75 dakika görev yaptı.