Eylemci köylüler de Meclis'e giremedi

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden Ankara'ya gelen bir grup vatandaş, arazilerinin Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak kamulaştırılması ka

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden Ankara'ya gelen bir grup vatandaş, arazilerinin Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak kamulaştırılması kararını Meclis önünde protesto etti. Yanlarında getirdiği sebze ve meyvelerle eylem yapan köylülerin, diğer eylemlerde olduğu gibi Meclis'e girişine izin verilmedi.

Meclis önünde gelen köylüler, burada yanlarında getirdikleri kendi arazilerinde yetiştirdiği sebze ve meyvelerle eylem gerçekleştirdi. Türk bayrağı açan köylüler sebze ve meyveleri Meclis'in önüne bırakarak bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra Meclis'e girmek isteyen köylüler, uzun süre polisle tartıştı.

Grup, CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın 'Bir heyet oluşturup sizi içeri alacağız' yönündeki açıklamalarına kulak asmadı. Köylüler daha sonra yanlarında getirdiği sebzelerle yine Meclis'e yöneldi. Grubun önünü kesen emniyet güçleri, köylülerin bu şekilde Meclis'e giremeyeceğini söyledi. Aralarında bir heyet oluşturan köylüler, Meclis ziyaretçi kapısında toplandı. Ancak, köylülerin girişine yine izin verilmedi.

Kandıralı vatandaşlar, "Köylü olarak bizi beğenmediler. Ama onlar seçimde görecekler" şeklinde tepki göstererek, Meclis'ten ayrıldı.