Erciş Katliamında Sessizlik

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesinde anne ile 4 çocuğunun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 100'den fazla kişinin ifadesine başvurulurken, evin 1 kilometre uzağında bulunan bıçak ise incelemeye alındı

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesinde anne ile 4 çocuğunun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 100'den fazla kişinin ifadesine başvurulurken, evin 1 kilometre uzağında bulunan bıçak ise incelemeye alındı.
10 Kasım 2010 günü Çelebibağı beldesi Yavuz Sultan Selim Caddesi 30. Sokak'ta ikamet ettikleri evde anne Saide Aslan (40), çocukları Sinan (18), Pınar (14), Fatma (7) ve Mevlüt'ün (4) cesetleri komşuları tarafından bulunmuştu. Vahşetin üzerinden yaklaşık 1 ay geçerken, fail veya faillere hala ulaşılamadı. Şimdiye kadar 100'den fazla kişinin bilgisine başvurulduğu öğrenilirken, cinayetin işlendiği evden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan bıçak ise incelemeye alındı. Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan
detaylı incelemenin ardından kızlarda tecavüz bulgusuna rastlanılmazken, jandarma ekipleri soruşturmalarını hırsızlık şüphesi üzerine yoğunlaştırdı. Engelli olan ve ilçe halkı tarafından sevilen biri olan Sinan Aslan'a ait olduğu değerlendirilen 10 bin TL demir paranın evde bulunması üzerine cinayetin hırsızlık nedeniyle işlendiği tahmini ağırlık kazanırken, şimdiye kadar soruşturma kapsamında kimse gözaltına alınmadı.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Burhan Aslan, "Yetkililer ne olursa olsun bu olayı aydınlatacaklarını söylüyor. Allah kabul etmesin. Olaydan sonra köye yerleştik. Cinayetin işlendiği ev o şekilde boş duruyor. Cinayetin aydınlatılmasını istiyoruz" dedi.
Kırkdeğirmen Köyü Muhtarı Sadrettin Zortul ise, cinayetin işlendiği evin yaklaşık 1 kilometre uzağında bir bıçak bulunduğunu söyleyerek, "Bıçak Burhan Aslan'ın çocuklarına gösterilmiş ve kendilerine ait olduğunu söylemişler. Bıçak nasıl oraya götürülmüş, kimler götürmüş belli değil. Cinayet çok ustaca işlenmiş, umarım en kısa zamanda olay aydınlatılır" diye konuştu.
İlçe Kaymakamı Ramazan Fani de jandarmanın olayı soruşturmaya devam ettiğini belirterek, "Şu aşamada soruşturmanın detayları hakkında bilgi veremem. Savcılık tarafından gizli yürütülüyor. Şunu söyleyebilirim, şimdiye kadar 100'den fazla kişinin bilgisine başvuruldu ancak gözaltı yok. Olayla ilgili kesin sonuca ulaşıldığı zaman gerekli açıklama yapılacaktır" şeklinde konuştu.
Çelebibağı beldesinde tek katlı bir evde ikamet eden anne Saide Aslan (40), çocukları Sinan (18), Pınar (14), Fatma (7) ve Mevlüt'ün (4) cesetleri komşuları tarafından bulunmuş ve vücutlarında bıçak darbelerine rastlanmıştı.