Bulsunlar, CHP'ye bağışlarım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Wikileaks belgeleri üzerinden siyaset yapmakla eleştirdiği CHP lideri Kema...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Wikileaks belgeleri üzerinden siyaset yapmakla eleştirdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu pişkinlikle suçlayarak, "CHP madem değişiyor, oldu olacak ismini de değiştirip Wiki CHP yapsın" dedi.
Erdoğan, İsviçre bankalarından, hesabı olmadığına ilişkin belge alması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu'na, "CHP gitsin, İsviçre'deki 300'ün üzerindeki bankayı tek tek dolaşsın. Bu hesapların belgesini bulsun. O hesaplardaki parayı da tüm mal varlığımı da CHP'ye bağışlayacağım. Ergenekon avukatlığından sonra, şimdi de Wikileaks'in avukatlığına mı soyundunuz" yanıtını verdi.
Ak Parti grup toplantısında, dün kalabalık dinleyici topluluğu nedeniyle izdiham yaşandı. Birçok milletvekili oturacak yer bulamazken Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.
Erdoğan Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak hem ABD'li diplomatlara hem de CHP'ye şu sözlerle yüklendi:
YABANCI DİPLOMATLARIN YALANLARI: Ana muhalefet partisi konuyu iç politika malzemesi yapmak gibi bir fırsatçılığın içine girdi. CHP'nin, yabancı diplomatların hezeyanlarına, yalanlarına sarılarak götürdüğü kampanyanın, CHP kitlesinde bile rahatsızlık doğurduğunu görüyoruz. CHP Genel Başkanı politika üretemediği için ABD'li diplomatların yazışmalarından medet umar hale geldi. Ana muhalefet partisi, işi gücü bırakıyor, yabancı diplomatların iddialarına borazanlık yapıyor. Kendi ülkelerinden o kadar kopuklar, uzaklar ki iç politikayı dahi yabancı diplomatlara havale etmiş durumdalar. Wikipedi sitesindeki iddialara inanıp Meclis Genel Kurulu'nda, benim dünyanın en zengin 8. Başbakanı olduğumu iddia etti. Şimdi Wikileaks'a inanıp İsviçre'deki 8 banka hesabının peşine düştü.
İSMİ WIKI CHP OLSUN: CHP madem değişiyor, oldu olacak ismini de değiştirip Wiki CHP yapsın. İsviçre'dir tutturmuşlar. 'Böyle bir şey yoktur' diyorum. İddia sizin, iddia malum ABD'li diplomatların. Madem böyle, gidin belgesini de siz getirin. Müddei (davacı), iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Sizin ardı arkası gelmeyen yalanlarınıza, iftiralarınıza belge yetiştirmeye kalksak, millete hizmet için bizim vaktimiz kalmaz. İddia sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Daha da ileri gidiyorum. CHP gitsin, İsviçre'deki 300'ün üzerindeki bankayı tek tek dolaşsın. Bu hesapların belgesini bulsun. O hesaplardaki parayı da tüm mal varlığımı da CHP'ye bağışlayacağım.
Artık birisi CHP Genel Başkanı'na, siyasetin ciddiyet, seviye işi olduğunu hatırlatmak zorunda. Ağzına geleni söylemek, boş konuşmak, siyaset tarzı olamaz. Yüz kızarıklığı edeptendir.
FARKLI HESAP İÇİNDELER: Yalan yanlış bilgilere, nezaketsiz yorumlara dayanan bu yazışmaların sızdırılmasını ve yayınlanmasını bir erdem veya şeffaflaşmayı sağlayan olumlu bir gelişme olarak göstermek isteyenler, resmin tamamını gözden kaçırmış olurlar. Ortada büyük bir ciddiyetsizliğin olduğu ne kadar açıksa, birilerinin bundan farklı hesaplar içinde olduğu da o kadar açıktır. Eğer birileri sır ve şeffaflık kavramına sınırsız diyorsa bu kendini inkârdır. Böyle bir şey söz konusu değildir.

 

'Hayır' diyen yerde kazandık
Grup konuşmasında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ovaazatlı beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimine de değinen Erdoğan, Ak Parti adayı İlhan Gürkaş'ın oyların yüzde 53'ünü alarak belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. Kazanan Gürkaş'ı yanına çağırarak tebrik eden Erdoğan, "12 Eylül referandumunda yüzde 73 oranında buradan 'hayır' oyu çıkmıştı. 12 Eylül akşamından itibaren, 'hayır' diyenleri de anlamaya çalışacağımızı söylemiştik. Nitekim Ovaazatlı'lıya partiler gitti, burada yoğun propaganda çalışması yaptı ancak, farklı kesimleri anlamak noktasında Ak Parti'nin gayretleri sonuç verdi" dedi.

 

Moğolistan'da tarlaya indik
Sivas'ta Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılışını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, Demirağ'ın 1936'da 8 uçak imal ettiğini anlattı. Erdoğan, "İstanbul'dan Divriği'ye uçakla gitmiş ve oraya da inmiş. Ben tarlaya iniş nedir bilirim. Moğolistan Karakurum'da Antonov uçağıyla tarlaya indik" dedi. Erdoğan, Nuri Demirağ'ın, Ak Parti Milletvekili Nursuna Memecan'ın dedesi olduğunu söyledi.Â