Altındağ'da Zeka Küpleri

Altındağ'da faaliyet gösteren 4 ayrı gençlik merkezine üye gençler, yetenekleri ile dikkat çekiyor

Altındağ'da faaliyet gösteren 4 ayrı gençlik merkezine üye gençler, yetenekleri ile dikkat çekiyor. Bazı çocuklar tiyatroda, bazı çocuklar sporda, bazıları dansta, kimileri ise satrançta yeteneklerini sergiliyor.
Altındağ Belediyesi Ali Ersoy Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen satranç derslerine katılan ve bu derslerde üstün başarı gösteren öğrenciler, hem zekaları hem de taktikleriyle dikkati çekiyor. Satranç öğretmenleri Şükran Demir'in gözetiminde sık sık antrenman yapan gençler, birbirleriyle de uzun süren mücadeleler gerçekleştiriyor.
Ali Ersoy İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan satranç hocası Şükran Demir, Altındağ Belediyesi'ne bağlı faaliyet gösteren gençlik merkezlerinde de satranç dersi veriyor. Altındağ'daki çocukların satranca karşı çok yetenekli ve çok ilgili olduklarını söyleyen Demir, bundan büyük bir mutluluk duyuyor. "Bütün gençlik merkezlerinde satranç derslerine giriyorum. Hepsinde çok yetenekli, zekaları gözlerinden belli olan ve çok çabuk öğrenen çocuklarım var. Satrancı bu kadar seviyor ve çalışıyor olmaları beni çok
mutlu ediyor" diyen Demir, ileride daha profesyonel turnuvalara katılacak düzeye geldiklerinde, bu merkezlerin birinden mutlaka bir şampiyon çıkacağına yürekten inandığını da sözlerine ekledi.
Demir, satranç oynayan çocukların sayısal derslerde olan başarılarının büyük ölçüde arttığını da söyledi. "Satranç oynayan çocuk matematik, fizik gibi derslerde daha başarılı olur. Çünkü satranç zeka geliştirir. Çocukların dikkatlerini daha iyi toplamalarını ve konsantrasyonlarını sağlar. Ayrıca sorumluluk duygularını geliştirir" diyen Demir, bütün gençleri satranç sporunu öğrenmeye ve satranç oynamaya çağırdı. Velilerin ilk başlarda satrancı okey, tavla gibi oyunlarla karıştırdığını, bundan dolayı
çocuklarını satranç oynamaları için teşvik etmediklerini söyleyen Şükran Demir, artık bu önyargının değiştiğini, velilerin satrancı öğrendiğini, tanıdığını ve çocuklarını satranç oynamaları için teşvik ettiklerini belirtti.
Satrancın bir teknik ve taktik oyunu olduğunun altını çizen Demir, "Satranç oynayan çocuklar bu teknikleri kavrar ve taktikleri öğrenirlerse, hayatta da daha başarılı olurlar. Çünkü satranç sayesinde adımlarını düşünerek atmayı, kendilerini korumayı ve hamle yapmayı öğrenirler. Bu bilgiler hayatta hepsinin çok işine yarar." diye konuştu.
Ali Ersoy Gençlik Merkezi'ne devam eden ve satranç derslerini hiç aksatmayan 6'ncı sınıf öğrencisi Murat Elitok (12), "Birinci sınıfa başladığımdan beri satranç oynuyorum. Satrancı okulda öğrendim, burada ilerletiyorum. Çok zevkli bir spor. Çok fazla yararını gördüm. Bundan dolayı çok mutluyum. Hedefim daha profesyonel turnuvalara katılmak" dedi.
6 yaşından beri satranç oynadığını belirten 7. sınıf öğrencisi Murat Kömürcü (13) ise "Bana satrancı ablam öğretti. Okulda da Şükran öğretmenimle çalışmaya devam ettik. Epey ilerlettim. Gençlik merkezinde ayrıca Fen, Matematik ve İngilizce derslerine giriyorum. Derslerimde daha başarılıyım artık. Satrancı da zeka oyunu olduğu için çok seviyorum. Benim hedefim de çok büyük turnuvalara katılmak ve şampiyon olmak" dedi.