Adıyaman Osb Modern Hale Getirildi

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) modern hale getirildiğini kaydetti.

Vali Ramazan Sodan başkanlığında OSB toplantı salonunda OSB yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İşadamı Ünsal Sönmüş ve OSB Müdürü Yüksel Önal katıldı.
Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, OSB'ye yapılan yatırımlar değerlendirilerek, yapılan çalışmalar hakkında kurul üyeleriyle istişarede bulundu. Vali Sodan, Adıyaman OSB'ye yapılan yatırımlarla OSB'nin çehresinin değiştiğini ve bölgenin modern hale getirildiğini kaydetti.
Ramazan Sodan, 2010 yılında Organize Sanayi Bölgesinin yol, su gibi önemli sorunlarını yönetim kurulu ile birlikte çözdüklerini belirterek, "Başta Organize Sanayi Bölgesinin asfaltlama işinin bitirildi. Şu anda OSB yolları asfaltlanmış, yolların kaldırımları kilitli parke ile döşenerek, refüj bordürleri değiştirilmiştir. Bu işlerin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL'dir. Yaklaşık 10 kilometrelik OSB'nin ara yollarının da sathi kaplaması yapılarak, bu ara yollar için yaklaşık 425 bin TL harcandı. OSB'nin
doğalgaz alt yapısı için 400 bin TL harcanarak, bu yatırımların devam edecek. Atık su, elektrik ve su giderleri için 450 bin TL harcanarak ve 6 kuyu açılarak OSB'nin su ihtiyacını karşıladığını, şu anda OSB'de su problemi yok. Ayrıca, Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelebilecek muhtemel elektrik arızaları için bir adet müdahale aracı alınmıştır. OSB içine trafik işaret levhaları ile hız kesici kasisler yapılarak, çöp konteynırları için iki parti alımı yapılmıştır. Yine İl Özel İdaresi bütçesinden bir
adet traktör alınarak OSB Müdürlüğüne teslim edilmiştir" dedi.
Sodan, "185 hektar üzerine kurulan Adıyaman OSB'de 92 parsel bulunduğunu ve bunların tamamının müteşebbislere tahsis edildi. Bugün itibariyle Organize Sanayi Bölgesinde 67 tesisin faal olarak hizmet vermekte olup, 11 tesisin inşaatı devam ediyor. Proje aşamasında 7 tesis bulunurken, OSB'de yaklaşık 5 bin kişi istihdam ediliyor" şeklinde konuştu.
(AHM-Y)