Adıyaman OSB modern bir hale getirildi

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.Vali Sodan, Adıyaman OSB'ye yapılan yatırıml

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapıldı.Vali Sodan, Adıyaman OSB'ye yapılan yatırımlarla OSB'nin çehresinin değiştiğini ve Bölgenin modern hale getirildiğini kaydetti.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan Başkanlığında toplanan OSB yönetim kurulunun gündeminde Adıyaman Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlar değerlendirilerek, yapılan çalışmalar hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Adıyaman OSB'de yapılan yatırımları değerlendiren Sodan, 2010 yılında Organize Sanayi Bölgesinin yol, su gibi önemli sorunlarını yönetim kurulu ile birlikte çözdüklerini açıklayarak, sözlerine şöyle devam etti: "Başta Organize Sanayi Bölgesinin asfaltlama işinin bitirildi. Asfaltlamanın 3'te 2'sinin Adıyaman Belediyesi, 3'te 1'inin de Organize Sanayi Bölgesi karşılamıştır. Bu desteklerinden dolayı başta Adıyaman Belediye Başkanımız olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda OSB yolları asfaltlanmış, yolların kaldırımları kilitli parke ile döşenerek, refüj bordürleri değiştirilmiştir. Bu işlerin yaklaşık maliyeti 1 milyon liradır."

Yaklaşık 10 kilometrelik OSB'nin ara yollarının da sathi kaplamasının yapıldığını ve bu ara yollar için yaklaşık 425 bin lira harcandığını ifade eden Sodan, OSB'nin doğalgaz alt yapısı için 400 lira harcanarak, bu yatırımların devam ettiğini kaydetti.

Atık su, Elektrik, ve su giderleri için 450 bin lira harcanarak ve 6 kuyu açılarak OSB'nin su ihtiyacını karşıladığını, şu anda OSB'de su probleminin olmadığını belirten Vali Sodan, "Organize Sanayi Bölgesinde meydana gelebilecek muhtemel elektrik arızaları için bir adet müdahale aracı alınmıştır. OSB içine Trafik işaret levhaları ile hız kesici kasisler yapılarak, çöp konteynırları için iki parti alımı yapılmıştır. Yine İl Özel İdaresi bütçesinden bir adet traktör alınarak OSB Müdürlüğüne teslim edilmiştir." dedi.

Vali Sodan, toplantıda yaptığı açıklamada 185 hektar üzerine kurulan Adıyaman OSB'de 92 parsel bulunduğunu ve bunların tamamının müteşebbislere tahsis edildiğini belirterek, bugün itibariyle Organize Sanayi Bölgesinde 67 tesisin faal olarak hizmet verdiğini, 11 tesisin inşaatının devam ettiğini ve proje aşamasında 7 tesisin bulunduğunu kaydetti. Organize Sanayide 5 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Vali Sodan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 5 Bin kişi istihdam ediliyor. Adıyaman OSB'de bugüne kadar kurulan tesislerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 400 Milyon TL'yi aştığını tahmin ediyoruz."

Toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İşadamı Ünsal Sönmüş ve OSB Müdürü Yüksel Önal katıldı.