Modanın devi hakkında şok iddia

Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Gianni Versace'nin mafyaya olan borçları yüzünden öldürüldüğü ve kara para akladığı öne sürüldü.

Modanın devi hakkında şok iddia
50 yaşındaki moda devi, 1997'de Andrew Cunanan adlı seri katil tarafından Miami'deki dairesinin merdivenlerinde vurularak öldürülmüştü.

N'drangheta adıyla bilinen İtalyan Calabria Mafyası'nın eski bir üyesi olan Giuseppe Di Bella'nın kitabında Versace'nin 'babalara' olan borçları yüzünden öldürüldüğü öne sürüldü.

Metastasi adlı kitabında Di Bella, Versace'nin Paolo De Stefano adlı mafya babası tarafından para aklamak izin kullanıldığını söylüyor.

Di Bella araştırmacı gazeteci Gianluigi Nuzzi'ye "Uyuşturucudan, haraçtan, şantajdan, tefecilikten oluk gibi para akıyordu ve aklanması gereken dağ gibi para vardı. Barlar, restoranlar, emlak, lüks malların yanı sıra Versace'ninki gibi temiz işler de parayı aklamak için kullanılıyordu" diyor.

Di Bella, N'drangheta'nın 1997'de Noel arifesinde Versace'nin aile evinin yakınındaki mezarlıktan küllerini çalma planı yaptığı, ama bunu uygulamaya koymadığını söylüyor.

Roma'daki mafya ile mücadele departmanından Giancarlo Capaldo Di Bella'nın söyledikleri üzerine yeniden soruşturma açtıklarını, Di Bella'nın muhbir olduğunu ve geçmişte verdiği bilgilerin her zaman doğru çıktığını söyledi.

Versace ailesi ise yazılı açıklamada iddiaları yalanlayarak 'asılsız ve utanç verici' diye niteleyerek, Gianni Versace ismini ve itibarını korumak ve anısına sahip çıkmak üzere yasal yollara başvurma haklarını saklı tuttuklarını kaydetti.