Turgutlu'da Tarıma Bayan Eli

Tarım Bakanlığı tarafından "Bin Köye Bin Mühendis" projesi kapsamında başlatılan uygulama çerçevesinde, Turgutlu köylerinde görev yapmak üzere atanan 9 Ziraat Mühendisi, göreve başladı.

Turgutlu'da Tarıma Bayan Eli
Turgutlu İlçe Tarım Müdürlüğüne sözleşmeli olarak atanan ve ilk görev yerleri olan 9 Ziraat Mühendisi, ilçeye bağlı Sinirli, İzzetin, Musacalı, Urganlı, Çıkrıkçı, Avşar, Güney, Kabaçınar ve Irlamaz köylerinde görev yapmaya başladı. Çoğunluğunun bayanların oluşturduğu 9 mühendis tüm haftayı belirlenen köylerde çiftçiler ile birlikte geçiriyor. İlk kez Turgutlu'da göreve başlayan mühendisler köylerde çiftçilerin sorunları ile yakından ilgilenirken, köylerde yetişen tarım ürünlerinin hastalık ve zararlı kontrolü, Buza küpelenmesi gibi birçok alanda hizmet veriyor. Ayrıca yeni ziraat mühendisleri çiftçilere çeşitli konularda eğitim vererek bilgilenmelerini ve daha bilinçli tarım yapmalarını sağlıyorlar.
Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan projeden köylüler son derece memnun olduklarını ifade ederken mühendisler ise bilgilerini çiftçiler ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Konuyla ilgili olarak Turgutlu İlçe Tarım Müdür Vekili Remzi Kurnaz, "Bakanlığımız tarafından başlatılan proje kapsamında köylerimizde bulunan çiftçilerimize daha iyi hizmet verildiği gibi bilinçli tarım yapmaları sağlanıyor. Bu proje kapsamında mesleğe yeni başlayan 9 mühendis arkadaşımızda birikimlerini çiftçimizle paylaşma fırsatı buluyor." şeklinde konuştu.