Tumçek, Öğretmen Konulu Seminer Düzenledi

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Eşbaşkanı Gazeteci Yazar Harun Tokak, Bartın'da verdiği seminerde, evrensel huzur ve barış yolunun her kıtaya giden Türk öğretmenler tarafından dünyaya açılan barış köprülerinden geçtiğini söyledi

Diyalog Avrasya Platformu (DAP) Eşbaşkanı Gazeteci Yazar Harun Tokak, Bartın'da verdiği seminerde, evrensel huzur ve barış yolunun her kıtaya giden Türk öğretmenler tarafından dünyaya açılan barış köprülerinden geçtiğini söyledi.
Bartın Tüm çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Tarafından belediye sosyal tesislerinde düzenlenen öğretmen konulu seminere konuşmacı olarak 'Önden giden atlılar' isimli kitabının yazarı DAP Eşbaşkanı Gazeteci Yazar Harun Tokak katıldı. Seminere, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın Müftüsü İsmail Bayrak, SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci, TÜMÇED Başkanı Yılmaz Sürül, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Türk Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muhammet Akça, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenlerle birlikte yaklaşık 500 kişi dinleyici olarak katıldı. Öğretmenin bütünleştirici ve kucaklayıcı olması gerektiğini ifade eden Gazeteci Yazar Harun Tokak ülkelerin varoluş ve yok olmasında öğretmenlerin yer aldığını, nesillerin eğitilmesi, kalplere maneviyat ve mukaddesatın işlenmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü söyledi. Medeniyetleri kuranların öğretmenler olduğunu anlatan Tokak, "Bu millet kınalı Hasan, İsmail, Mustafa gibi maneviyatlı, mukaddesatçı ruhlu Anadolu insanlarının fedakarlıkları ile dirildi. Özgürlüğümüz maneviyat ve kahramanlıklarla yoğrulmuştur, bunlar olmazsa olmaz. Öğretmenlik mesleği peygamber mesleğidir. Öğretmenlerimiz sadece akla değil kalbe de hitap etmeliler. Öğretmenlik hareket ister, dolaşmak ister, her tarafta olmak ister, her tarafta olamazsanız bir yerde olamazsınız. Öğretmende önden giden atlı ruhu vardır" dedi.
Tokak, eserlerinde umutsuzluk bulunduğunu belirttiği ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un ülkesi Kırgızistan'a umut veren 15 Türk okulunda eğitim görmek için yılda 55 bin başvuru yapıldığını kaydetti. Dünyanın dört bir tarafından açılan Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin desten yazmaya başladığını vurgulayan Tokak, şöyle devam etti;
"Dünyada yeniden bir medeniyet kuruluyor. Her siyahın yüreğinde beyaz acı bulunan kıtalara giden öğretmenler gittikleri ülkelerde 'biz sizin düşündüğünüz beyazlardan değiliz, sizleri seviyoruz' diyerek diyalog köprüleri kurmaya başladılar. Siyah kıtaların insanı beyazlardan çok çekmişlerdi. Hiçbir beyaz siyahlar için iyilik düşünmezdi onlara göre. Ülkelerine gelen Türk öğretmenlerin kendileri için yaptıkları fedakarlıkları gören Kongolular, bu beyaz tenli eğitim sevdalısı insanların yaptıklarına hala inanamıyorlardı. Bir beyaz, nasıl olur da siyahlar için kurban keserdi? Kongolu çocuklar sevinç içinde, 'O beyaz adam başımı okşadı, sevdi beni" diyormuş annesine. Dünyaya açılan barış köprülerinin öğretmenleri Türk insanının hoşgörüsünü, ahlakını, kültürünü, sevgi ve merhametini anlattılar. Binlerce kilometre uzaktaki ülkelerin insanlarının kalplerini Allah adına kazanmak için ter döküyorlar. Öğretmenlerin teri de gül kokar. Eğer dünyada huzur, sevgi ve barış soluklayan yeni bir insanlık başlayacaksa, yeni baharlar olacaksa, evrensel huzura kavuşulacaksa bunun tek aktörü öğretmenlerdir. Bütün bu güzellikler ancak daha çok çalışmakla mümkün olacaktır."
Konferans sonunda Bartın Müftüsü İsmail Bayrak Gazeteci Yazar Harun Tokak'a TÜMÇED adına Bartın'a özgü tel kırma Türk Bayrağı hediye etti. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinen Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt da Gazeteci Yazar Harun Tokak'a teşekkür etti. TÜMÇED Başkanı Yılmaz Sürül de öğretmenler günü anısına Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt'a hediye takdim etti. Program sonunda FEM Dershanesi tarafından öğretmenlere çanta hediye edildi.