Pet Şişe Kapakları Engelli Aracına Dönüşecek

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yürüme engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla Özürlüler Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında pet şişe kapağı toplama protokolü imzalandı

Pet Şişe Kapakları Engelli Aracına Dönüşecek
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yürüme engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla Özürlüler Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında pet şişe kapağı toplama protokolü imzalandı.
Özürlüler Derneği Lokalinde düzenlenen protokole Kaymakam Musa Uslan, Alaşehir Özürlüler Derneği Başkanı Rıfat Çubukçu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Yılmaz katıldı. Protokole göre öğrencilerin toplayacağı pet şişe kapakları değerlendirilerek, her 250 kg. kapak birer özürlü aracına dönüştürülecek. Özürlüler Derneği Başkanı Rıfat Çubukçu yaptığı konuşmada, "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si özürlü grubunda bulunuyor. Alaşehir'de yaklaşık 5 bin civarında özürlü olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak biz sadece 727 özürlü vatandaşımıza ulaşabildik. Hedefimiz ilçemizdeki tüm engellilere ulaşmak. Mahalle ve köy muhtarları ve kendi üyelerimiz kanalıyla sürekli yeni üyelere ulaşabilmek için çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla başlatacağımız kampanya ile öğrencilerimiz tarafından toplanan kapaklarla özürlülerimize tekerlekli sandalye almayı amaçlıyoruz."dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Yılmaz da, "Özürlüler Derneği tarafından başlatılan kampanyayı idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz kanalıyla tüm öğrencilerimize duyuracağız ve öğrencilerimizin kampanyaya destek olmalarını sağlayacağız." diye konuştu.
Bu kampanya sayesinde öğrencilerin engellileri daha yakından tanıma fırsatı bulacağına dikkat çeken Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan ise, "Öğrencilerin hayatı tanımaları açısından çok önemli bir sosyal bağ oluşacaktır. Toplanan kapaklar sayesinde ayrıca öğrencilerimizin çevre bilinci de gelişecektir. Gelişmiş ülkelerde her kurumda özürlülerin yararlanabileceği ulaşım yerleri uygulamaları yapılırken, bu uygulama henüz ülkemizde yüzde 10 civarlarında kalıyor. Bizim de ilk işimiz Hükümet Konağımıza özürlülerin ulaşımını sağlamak için bir asansör yaptırmak olacaktır. Milli Eğitim ile imzalanan protokol sonucu atıl olarak çöpe giden ve çevreye çok zarar veren plastik kapaklar özürlülere tekerlekli araba olarak geri dönecektir. İlgili firmanın buradaki amacı da zaten çevreyi korumaktır, aksi taktirde istese bir çok özürlüye tekerlekli araba alabilir. Bu nedenle emeği geçen herkesi kutluyorum."dedi.
Konuşmaların ardından Özürlüler Derneği Başkanı Rıfat Çubukçu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Yılmaz arasında protokol imzalandı.