Midyat'ta Huzur Toplantıları
Midyat Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 'Toplum Destekli Polislik' programı çerçevesinde vatandaşlarla kaynaşmak için mahalle toplantıları düzenliyor.

tedbir alınmasını isteyen vatandaşlar, okul çıkışı ana caddeyi kullanmak zorunda kalan öğrenciler için de orta refüjde bulunan geçitlerin dar olduğunu belirterek bunlara çözüm istedi. Mahalle sakinleri, kapalı alanda sigara içilmeye devam edildiğini, ayrıca internet kafelerde küçük yaşta oyun oynayan çocuklar için çözüm bulunmasını talep ettiler. Üzerlerine düşen görevi bundan sonra daha da hassas bir şekilde yapacaklarını belirten Emniyet Müdürü Yurdagül, vatandaşların 'Alo 155 Polis İmdat' hattını
aramalarını istedi. Midyat'ta son zamanlarda meydana gelen dolandırıcılık olaylarına dikkat çeken Yurdagül, "Alo 155 Polis İmdat hattını etkin kullanın. Olumsuzluk sezdiğiniz olayları ihbar edin. İlçemizde son zamanlarda kendilerini vali, kaymakam, savcı gibi saygın kişilerin isimlerini kullanarak ve telefonlara sms gönderen 'büyük hediye kazandınız' gibi dolandırıcılık durumlarını haber verin" dedi.
Toplantıların devamlı yapılmasını isteyen mahalle muhtarı Felemez Altıok da, "Midyatlılar zaten polisi seviyor ve güveniyor. Bu toplantıların tekrarını istiyoruz" diye konuştu.
