Başkent kışa hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sert kış koşullarına yönelik hazırlıklarını tamamlayarak, kar ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri aldı.

Büyükşeh

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sert kış koşullarına yönelik hazırlıklarını tamamlayarak, kar ve buzlanmaya karşı gerekli önlemleri aldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, karla mücadele için, ekip ve ekipmanları kar yağışına karşı 24 saat aralıksız çalışmak üzere göreve hazır hale getirdi. Başkentin ana cadde, bulvar, otobüs ring yolları ile genişliği 12 metreden büyük olan sokak ve kaldırımlarını, kar ve buzlardan temizleyecek olan ekipler, vatandaşların sorunsuz bir kış geçirmeleri için uğraş verecek.

Kış mevsimi başlangıcında, kar ve buzlanma durumunda görev yapacak olan araçların periyodik bakım ve onarımlarının yapıldığını belirten yetkililer, araçların hazır hale getirilip, beklemeye alındığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin, meteorolojiden alınacak bilgiler doğrultusunda yönlendirileceğini belirten yetkililer, ani bir yağış olasılığına karşı da şehrin bazı noktalarında anında müdahale için bazı araçların hazır halde bekletileceğini anlattı.

KARLA MÜCADELE ARAÇLARI

Başkentlilerin rahat ve huzurlu bir kış geçirmeleri için, kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Soğuk ve yağışlı havanın kendini yavaş yavaş göstermesiyle birlikte biz de karla mücadele ekiplerimizi ve araç filomuzu hazır hale getirdik. 52 adet kar küreme ve tuz atan araç (unimog), 19 adet önü bıçaklı ve tuz atan kamyon, 27 adet greyder, 35 adet kepçe, 21 adet loder, 19 adet dozer ve 1103 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde çalışacak."

Büyükşehir Belediyesi olarak 130 tonluk 1 adet Tuz Silosu ve 1 adet Tuz Solüsyonu Hazırlama Tesisine sahip olduklarını belirten yetkililer, buzlanmayla mücadelede alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını kaydetti. Stokta 15 bin ton tuz bulunduğunu belirten yetkililer, 15 bin ton için ihaleye çıkılacağını belirterek, depoda ayrıca 25 ton da magnezyum klorür solüsyon olduğunu söyledi.

Başkent'te karla mücadele için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyleyen yetkililer, ulaşımın kış koşullarından etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.