Babalar teniste yarıştı

Siirt Özel Celal Değer İlköğretim okulu tarafından geleneksel hale getirdiği Babalar Yarışıyor Tenis Turnuvası' büyük ilgi gördü.

Tornuvaya 30 vel

Siirt Özel Celal Değer İlköğretim okulu tarafından geleneksel hale getirdiği Babalar Yarışıyor Tenis Turnuvası' büyük ilgi gördü.

Tornuvaya 30 veli katıldı. Turnuvaya katılan dede Vedat Aslan'ı torunu,oğlu ve yeğenleri izleyerek destek verdi.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Şeref Aydur, yıllardır yapılan ve geleneksel hale getirilen " babalar yarışıyor" tenis turnuvasına ilginin gittikçe arttığını belirtti. 30-40 yıl öncesine yani eski yıllara götürürken bir nostaljik anı yaşatmak olduğunu belirten Aydur, turnuvadaki asıl amacın velileri kaynaştırmak, tanıştırmak ve öğrencileriyle bu birlikteliği sağlamak olduğunu kaydetti. Okulu okul yapan eğitim yanında sosyal ve sportif faaliyetleri ile veli, öğrenci ve öğretmenleri katarak sosyal kaynaşmayı sağlamak olduğunu değinen Aydur, bu katılım ve ilgiden memnunluk duyduklarını ve bu alanda farklı çalışmaları gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Yılmaz Şen, geleneksel hale gelen turnuva da bulunmaktan ve veli, öğrencileri ile böyle sosyal-sportif bir etkinlikte buluşturmanın önemine değindi. Velilerin yarışması , bir araya gelmesi ve bir etkinlikte birliktelikleri olması güzel bir toplumsal çalışma olduğunu belirten Şen, bundan dolayı okul idaresi i ve öğretmenlerini kutluyorum dedi.

Okul velisi ve dede olan Vedat Aydın, eski günlere giderek torun, oğlu ve yeğenleriyle böyle bir turnuvaya katılmaktan memnun olduğunu ve heyecanlandığını ve onların teşviğiyle katıldığını söyledi.

Cemil Yıldız adlı veli ise bir tatil gününde velileri bir araya germek, bir tenis turnuvası düzenlemek güzel bir çalışma ve takdir edilecek bir gayrettir dedi. Günümüzün insanı bu tür soysal içerikli faaliyetlere ihtiyacı olduğunu kaydeden yıldız, bir stres ve yorgunluğu atmanın yanında bir kaynaşmanın , buluşmanın rahatını yaşadık " dedi.

Vedat Aslan'ın torunu Esma Aslan ise "dedemi izlemeye, destek vermeye geldim. Çok mutluyum" dedi.

Oğul Emir Aslan ise kendi teşvikleriyle babasını turnovaya getirdiğini ve ilk maçı kazandığını ifade ederek ilklerde olmasını arzu ettiğini dile getirdi.

Muhammet Kıngır adlı öğrenci ise babası ile beraber geldiğini ve destek vererek babasının şampiyon olmasına ve bu turnuvanın güzel bir şey olduğun anlattı. Turnuva sonucunda Sedat Aslan birinci, Nihat Yıldız ikinci ve Ahmet Kıngır adlı veli üçüncü oldu. Dereceye giren velilere plaketlerini öğrenci olan çocukları tarafından verildi.