Alkollü sürücü evin bahçesine uçtu

İzmir'de 165 promil alkollü olduğu belirlenen bir kişinin kullandığı otomobil, yan yatarak yaşlı bir çiftin yaşadığı evin bahçesine uçtu. Kazada ölen

İzmir'de 165 promil alkollü olduğu belirlenen bir kişinin kullandığı otomobil, yan yatarak yaşlı bir çiftin yaşadığı evin bahçesine uçtu. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken araba, vinç yardımıyla kaldırılabildi.

Olay, saat 01.30 sıralarında, Buca ilçesi Ufuk Mahallesi, 869 Sokak 33 numaradaki evin bahçesinde meydana geldi. Yokuş aşağı giden Mehmet A.A. (42) idaresindeki 35 KDB 41 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak Remzi Candan (60) ile Ayşe Candan (60) çiftinin tek katlı evinin bahçesine uçtu. Yan yatarak evin duvarıyla bahçe duvarı arasında sıkışan otomobildeki sürücü Mehmet A.A. ile Serdar Yavuzdoğan (18) ve Hakan İşçi (19), kazayı yara almadan atlattı. Çevredekilerin de yardımlarıyla otomobilden çıktılar.

Büyük bir gürültüyle uyanarak kapılarının önünde gördükleri manzarayla şoke olan Candan çifti ise şaşkınlığı uzun süre üzerlerinden atamadı. Otomobili kurtarmak için gelen çekiciler, aracı çıkarmayı başaramadı. Bunun üzerine vinç çağırıldı. Sürücü Mehmet A.A.'ya yapılan muayenede, 165 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü ve diğer iki kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.