Alaşehir'de Kitap Sergisi

Alaşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen kitap sergisinde öğrencilere 500 adet ücretsiz kitap dağıtıldı.

Alaşehir'de Kitap Sergisi
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan serginin açılış törenine Kaymakam Musa Uslan, Belediye Başkanı Kadir Daş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ayhan Yılmaz, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 6 - 22 Aralık tarihleri arasında açık kalacak sergide, 8 ayrı yayın evinin kitapları satışa sunuldu. Muzaffer İzgü, Cezmi Ersöz ve Tahir Dursun'un okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzalayacakları öğrenildi.
Belediye Başkanı Kadir Daş yaptığı konuşmada, "Başta öğrencilerimiz olmak üzere toplumumuza okuma alışkanlığını kazandırmak ve geliştirmek, kitap sevgisini artırmak için bu organizasyonu yaptık. 8 ayrı yayın evinin katılımıyla çocuklarımıza ve yetişkinlere yönelik, Kültür Bakanlığı onaylı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilmiş kitaplar satışa sunulacak. Amacımız okumayı özendirmek olduğu için bu gün sergimize katılan öğrencilerimize 500 adet kitabı belediye olarak ücretsiz dağıttık. Vatandaşlarımızın yararına olabilecek sosyal etkinlikleri sürdüreceğiz."dedi.
Serginin açılışını yapan Kaymakamı Musa Uslan da, "Bu tür etkinlikler okurlarla kitap arasındaki mesafeyi azaltır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız okumayı, araştırmayı öğrenirlerse ülke ve dünyayı daha iyi tanıyarak, kendilerine ve dünyaya bilgi alanında hakim olabilirler. Ve ülkemizin geleceğine yön verebilirler. Ülkemizin geleceği iyi okuyan, iyi çalışan ve bilgili insanlarla çağdaş ülkeler seviyelerinde olacaktır. " dedi.
Protokol ve davetliler daha sonra sergiyi gezerek kitapları incelediler.