KPDS soruları ve cevapları - ÖSYM 2010

2010 Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapıldı. ÖSYM tarafından yapılan KPDS soruları ve cevapları eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak.

2010 Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapıldı. ÖSYM tarafından yapılan KPDS soruları ve cevapları eş zamanlı olarak sitemizde yer aldı.Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için düzenlenen Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sona erdi.

Yılda 2 kez gerçekleştirilen Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı'nın sonbahar dönemi bugün gerçekleştirildi. Saat 9:30'da başlayan ve 100 sorudan oluşan sınavda, adaylara 180 dakika süre verildi. Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapılacak sınav 3 saat sürdü.Sınav sonuçları, ÖSYM tarafından internet yoluyla duyurulacak ve adayların adreslerine postalanacak. ÖSYM'nin daha önceki sınavlarda aldığı güvenlik önlemleri, bu sınavda da uygulanıyor.

KPDS sınavı sonrası 50 ve üzeri alan adaylar ise başarılı sayılıyor.

KPDS'de Başarı Düzeyleri İse Şu Şekilde
PUAN ARALIĞI DÜZEY
90 - 100 Puan Aralığı A
80 - 89 Puan Aralığı B
70 - 79 Puan Aralığı C
60 - 69 Puan Aralığı D
50 - 59 Puan Aralığı E
0 - 49 Puan Aralığı BAŞARISIZ

KPDS sınavı ise, 15 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirildi. Türkiye'deki bu iller; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van.

ÖSYM'nin geniş güvenlik uygulamaları ayrıca bu sınavda da devam etti.

KPDS'DE BAŞARILI OLMAK HANGİ HAKLARI SAĞLAR?

KPDS sonrası yukarıda belirtilen dilimler arasında puan alan adaylar, kamu kurumlarında yabancı dil tazminatı elde etme hakkı kazanıyor. KPSS A grubu meslekler için de son derece önemli olan KPDS sonrası, kurumların belirledikleri düzeyde veya üzerinde puan alan adaylar, bu sınavlara başvurma imkânına da sahip oluyor.

KPDS'DE HANGİ DİLLERDEN SORU SORULMAKTADIR?

KPDS soruları birçok dilden oluşuyor. Adayların başvuru sürecinde belirlediği diller arasında ise şunlar bulunuyor; Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca.

KPDS sonuçları açıklandıktan sonra sonuçlar, önce internette yayımlanacak ve ardından adayların adreslerine de postalanacak. Sonuçların ÖSYM tarafından açıklanması ile birlikte sitemizden de ulaşabilirsiniz.


KPDS SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

2010 KPDS Almanca Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Arapça Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Bulgarca Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Farsça Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Fransızca Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS İngilizce Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Yunanca Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS Rusça Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS İtalyanca Testi ve Cevap Anahtarı

2010 KPDS İspanyolca Testi ve Cevap Anahtarı