Çelikhan'da Engelliler Derneği Gece Düzenledi

Adıyaman Çelikhan ilçesinde faaliyet gösteren Çelikhan Engelli Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gece düzenledi.

Çelikhan'da Engelliler Derneği Gece Düzenledi
Geceye İlçe Kaymakamı Murat Uz, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Pınarbaşı Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Çağlan, Çelikhan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Sarı, engelli ve engeli aileleri katıldı. Gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, derneğe yardım yapan kişilere ödüller verildi.
Edebiyat öğretmeni Celal Kaplan'ın yazmış olduğu ve Çelikhan Tiyatro Gurubu'nun oynadığı 'Aklıyla Yürümek, Ruhuyla Görmek' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çelikhan Mahalli sanatçıları engellilere destek olmak için sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.
Çelikhan Engelli Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abuzer Ayaz, engellilerimizi daha iyi anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, "Biz dernek olarak ilçe sınırlarımız içinde yaşayan hemşerilerimizi kendimiz kadar önemseyerek çok yünlü hizmetleri sunmak çabasında olacağız" dedi.
İlçe Kaymakamı Murat Uz ise, "Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak öncelikli bu engelli vatandaşlarımıza toplumsal algısını pozitife dönüştürtmesi için elimizden geleni yaptık ilçede engeli koordinasyon birimini oluşturduk. Birimin bünyesinde bu vatandaşlarımızın sıkıntılarına kısa sürede ulaşıp çözülmesi için elinden geleni yapıyoruz. İlçemizde 250 engelli vatandaşımızı tespit ettik. Sanırım yazılmayan engellilerimiz var, onlara da ulaşacağız. Engelli vatandaşlarımız için iki proje gönderdik"
şeklinde konuştu.