Tütüncü 'Yılın Belediye Başkanı'

Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) tarafından, engellilere verdiği destek nedeniyle Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yılın belediye başkanı seçildi.

Tütüncü 'Yılın Belediye Başkanı'
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) tarafından 'Yılın Belediye Başkanı' seçildi. Göreve geldiği günden itibaren engellilere yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, belediyede 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' kurarak engellilerin sorunları ile yakından ilgilenileceği müjdesini vermişti.
Türkiye Engelliler Vakfı ve Kepez Belediye Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Harrington Park Resort Otel'de düzenlenen geceye Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan, Kepez İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Papak, Kepez Belediye Başkanı Gürsel Kaya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, Kadın Kolları Başkanı Gökçen Enç, Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Antalya protokolü ve engelli yakınları katıldı. Program engelli çocuklardan oluşan folklör gurubunun gözdolduran gösterisi ile başladı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan, engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.Abedan, "Birçok belediye başkanı ve valiyi ziyaret ettik. Konuşmalarında 'Ben ilçemdeki engellilere hizmet veririm', 'Ben ilimdeki engellilere hizmet veririm' söylemlerinde bulunulmuştu. Antalya gezimiz sırasında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü ziyaret ettik. Görüşmemiz sırasında bize 'Nerede olursa olsun ben engellilere hizmette sınır tanımam' sözü bizi çok etkiledi ve hiç düşünmediğimiz Antalya'ya derneğimizin şubesini açtık. Bugün tüm Türkiye genelinde uygulanacak olan 'Engelsiz Kent' projesini başlatıyoruz. Projenin startını 'Engelsiz Kepez' sloganı ile Kepez'den başlatıyoruz" dedi.
Bir bölgenin gelişmesinde toplumun her kesiminin birbirini kucaklaması gerektiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütünc ise "Biz istedik ki kaldırımlar, yollar, sosyal yaşam alanları engelsiz vatadaşlara olduğu kadar engelli vatandaşlarımıza da açık olsun. Şu anda ilçemizdeki yaşam alanlarını engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilecekleri alanlar haline getirebilmenin çabası içerisindeyiz. Çok basit çözümlerle birçok okulu engellilerin kullanabileceği hale getirebileceğimizi, park ve bahçelerimizi ufak değişikliklerle engelliler parkı haline getirebileceğimizi düşündük. 'Engelsiz Kepez' diyerek TÜREV'le birlikte bu projenin çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde bir koordinatör vasıtasıyla çalışmalarımızı fiilen başlatıyoruz. En kısa zamanda bu çalışmalarımızın çok daha iyi noktalara ulaşacağından eminim" diye konuştu.
'YILIN BELEDİYE BAŞKANI' SEÇİLDİ.
TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan Türkiye genelinde yaptıkları oylama ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü engellilere gösterdiği ilgi ve çalışmalardan dolayı yılın belediye başkanı seçildiğini açıkladı. Abedan, "Başkan Tütüncü'yü engellilerimiz adına vermiş olduğu hizmetten ve çalışmalarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 2010 yılının en iyi belediye başkanı seçildi" şeklinde konuştu. TÜREV Genel Başkanı Abedan, Yılın Belediye Başkanı seçilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye plaket takdim etti.
Gece ünlü sanatçı Göksel'in mini konseri ile sona erdi.