Sabiha Gökçen'e deprem övgüsü

ABD'nin prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergilerinden 'Risk Management' ve internet sitesi www.riskmanagementmonitor.com'dan Sabiha Gökçen Havali

ABD'nin prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergilerinden 'Risk Management' ve internet sitesi www.riskmanagementmonitor.com'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na büyük övgü. Dergi, olası suni ve doğal tehditlere karşı dünyanın en dayanıklı beş binası arasında Kurtköy'deki tesisleri de gösterdi ve havalimanını; dünyanın en büyük sismik yalıtılmış yapısı olarak gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde birinci hizmet yaşını tamamlayarak, 10 milyon yolcu rakamına ulaşan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, artan yolcu trafiği kadar barındırdığı konfor, güvenlik, dayanıklılık unsurlarıyla da takdir topluyor. ABD'nin prestijli iş ve risk yönetimi analiz dergisi Risk Management'te konuyla ilgili yayınlanan makalede, kurumlar ve insanlar için güvenlik ve risk yönetimi bileşeninin önemine dikkat çekildi. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ'nin (İSG) 20 yıllık işletme hakkına sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın depreme karşı en modern sistemlerden biriyle donatıldığına dikkat çekti. Makalede; Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğu ve İstanbul'un Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde deprem riski taşıdığını belirterek, 1999 yılında Türkiye'yi vuran deprem gözönüne alındığında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önümüzdeki dönem yapıları için büyük bir gelişme olduğu ve örnek teşkil ettiği vurgulandı.

Derginin en güvenli yapılar listesinde yer alan diğer binalar ise; 'Fort Knox-ABD Altın Deposu Binası', 'Svalsgaard Doomsday Seed Vault-Tohum Sığınağı', 'Proof 7 World Trade Center-Dünya Ticaret Merkezi', 'Bahnhof's Underground-Veri Merkezi' şeklinde sıralandı.