Polatlı Belediyesi sokak hayvanlarını aşılıyor

Ankara'nın Polatlı Belediyesi, sokak hayvanlarını hastalıklara karşı aşılayarak kayıt altına alıyor.

Belediye, düzenlediği ücretsiz aşı kampanyası i

Ankara'nın Polatlı Belediyesi, sokak hayvanlarını hastalıklara karşı aşılayarak kayıt altına alıyor.

Belediye, düzenlediği ücretsiz aşı kampanyası ile ilçede yaşayan sokak hayvanlarını aşılayarak, bu yolla bulaşabilecek hastalıkların önüne geçmeyi amaçlıyor. Belediye ayrıca, sokak hayvanlarına kimlik belgesi veriyor ve numaralandırılarak künye takılıyor. Aşılama kampanyasında kedi ve köpeklere kuduz, karma, iç-dış parazit aşıları yapılıyor. Aşı kampanyası 17 Aralık'ta sona erecek.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, "Evcil hayvanlardan insanlara bulaşan yaklaşık 200 zoonoz hastalık bulunduğunu söyledi. Çelik, "Çevrede bulunan hayvanlardan bulaşan hastalıklara karşı bilinçli mücadele ve çevre temizliğine dikkat ederek hastalıklardan korunmak mümkün olmaktadır. Belediyemiz son iki yılda yaptığı aşı kampanyasında bin 950 hayvanı aşılayarak kayıt altına aldı. Bu sene ise 2 bin 500 hayvanı aşılayarak kayıt altına almayı hedefliyoruz." dedi.

Çelik ayrıca, hayvanlarını aşılatmak isteyenlerin Polatlı Belediyesi Zafer Parkı içerisinde oluşturulan bölümde hafta içi sabah, 08.00-17.00 saatleri arasında aşılama ve kayıt altına alma işlemini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.