'Hayat Matematiktir' 9. Yılında

OYAK Liselerarası Matematik Yarışması, 9. yılına ulaştı. Bu yıl Balıkesir'in de aralarında bulunduğu 15 ilde düzenlenen yarışmaya Balıkesir'den 41 lise katıldı.

OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde TÜBİTAK işbirliği ile 2002 yılından bu yana düzenlenen, "OYAK Liselerarası Matematik Yarışması"nın ilk etabını oluşturan il birinciliği sınavları, 27 Kasım 2010 Cumartesi günü yarışmanın düzenlendiği 15 ilde aynı anda yapıldı. Balıkesir'deki organizasyonunu Tukaş'ın üstlendiği yarışmaya, Balıkesir'den bu yıl toplam 41 okuldan 164 öğrencinin katıldığı bildirildi. "Hayat matematiktir" sloganıyla bu yıl 9. defa düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması ile matematiğe ilgi duyan gençlerin teşvik edilmesi, gençlere analitik düşünme ve çözümleme pratiğinin kazandırılması, matematik sevgisinin aşılanması, matematiğin hayat ile bağının ortaya konulması, öğrencilere başarı ve kazanma duygusunun yaşatılması amaçlanıyor. Son 4 yıldır 11 OYAK iştirakine ve 15 ile yayılan yarışmanın il birinciliği sınavı, bu yıl Balıkesir ile birlikte Adana, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde yapıldı. Bu illerdeki organizasyonlara Tukaş, Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir ve Ermaden'in ev sahipliği yapacağı bildirildi. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca değerlendirilecek olan il birinciliği sınavı sonuçları ise yarışmanın düzenlendiği illerde ayrı ayrı organize edilen ödül törenlerinde açıklanacak.

BÜYÜK ÖDÜL KARMA LABORATUAR
OYAK Lesilerarası Matematik Yarışması'nın il birinciliği sınavında birinci olan okul, Nisan 2011'de İstanbul'da düzenlenecek final sınavında illerini temsil etme hakkını kazanacak. İl Birinciliği ödül törenlerinde, yarışmaya katılan okulların sınav sonuçlarındaki sıralamasına göre 500 ila 1.500,00 TL (Bin 500 TL) arasında nakdi yardım yapılacak. İl birincisi olan okulun 4 öğrenci, 1 matematik öğretmeni ve okul müdüründen oluşan ekibine 1'er Cumhuriyet Altını armağan edilirken, öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verilecek. 2011 yılı Nisan ayında İstanbul'da finali kazanan şampiyon okul ve ekibine ise 1.000,00 TL (Bin TL) değerinde birer kese altın verilecek. Şampiyon okula 15 bin TL değerinde karma laboratuar yaptırılacak. Şampiyon okulun öğrencilerinin ailelerine de 1.000 TL değerinde hediye çeki verilecek.