İskenderun'da fetih gecesi düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi fetih gecesi düzenlendi. Fetih gecesine katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, İslam toplumlarının fetih ruh

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi fetih gecesi düzenlendi. Fetih gecesine katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, İslam toplumlarının fetih ruhunu kaybetmesi ile işgallerin ve Müslüman ülkelerin zulme uğradığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi'nce düzenlenen fetih gecesine konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, Mekke'nin fethi ve fetih ruhunu anlattı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan gecede salona sığmayan vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı.

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun'a yakışır bir salon yapılması için el birliği ile çalışma başlattıklarını söyledi. Bulut'un yapılacak salona Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cengiz Akyüz'ün adını vereceklerini söylemesi ile salonda alkışlar yükseldi.

Programda Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi izleyenlere duygu ve hüzün dolu anlar yaşattı. Konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, "Biz fetih şuurunu terk ettiğimiz için Çeçenistan'da gençler can veriyor. Biz fetih ruhunu kaybettiğimiz için Irak'ta 1 milyon insan öldürülüyor, 5 -6 milyon yaralı var, her ailede şehit var dul var, yetim var. Biz fetih ruhunu, gaza ruhunu terk ettiğimiz için Afganistan bombalanıyor, Doğu Türkistan, Gazze zulüm altında. Yeryüzü İslam coğrafyasının geri kalan kısmında da zihniyet işgalleri var." şeklinde konuştu. Fetih kelimesinin, başkalarının toprağını gasp etmek anlamına gelmediğini sözlerine vekleyen gazeteci yazar Sifil, "Yeryüzü Allah'ın mülküdür. Fetih de Allah'ın mülkünde Allah'ın iradesine hakim kılma iradesidir. Bu nedenle Müslüman toplumların kenetlenmesi, bölünmemesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekir." diye sözlerini sürdürdü.