Evi Yanan Aileye Öğrencilerden Yardım

Kula ilçesinde Kenan Evren İlköğretim Okulu öğrencileri, Sarnıç köyünde evi yanan Ayrancı ailesine ev eşyası ve nakit para yardımında bulundu.

Evi Yanan Aileye Öğrencilerden Yardım
Kenan Evren İlköğretim Okulu Aile Birliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Velilerinden topladıkları harçlıkları biraraya getiren öğrenciler, ev eşyası temin eden Okul Aile Birliği üyeleri ile birlikte Sarnıç köyüne gitiler. Evini yangında kaybeden Mahmut Ayrancı'ya eşya ve 3 bin TL nakit para teslim edildi. Öğrencilerin örnek hareketinden ötürü çok memnun olduğunu belirten Kenan Evren İlköğretim Okulu Müdürü Celal Harmandalı, "Okul Aile Birliği çalışmaları kapsamında her türlü kültürel aktivitelerin ve öğrencilere yönelik faaliyetlerin dışında yardıma muhtaç aileleri de tespit edip ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz" dedi. Harmandalı, "Öğrencilerimiz de harçlıklarını kağıt kumbaralara atarak biriktirdikleri paraları da mağdur aileye ulaştırıyorlar. Böylelikle tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte insanlarımıza sadece eğitim yönüyle değil yardım konularında da yardımcı oluyorlar. Önceki yıllarda Ramazan ayında fakir ailelere yardım paketleri hazırlayan öğrencilerimiz sınıf anneleri ve okul aile birliği yardımlarına bundan sonra da devam edecektir. Ayrıca bu kampanyada emeği geçen öğretmenlerimize velilerimize ve okul aile birliğine yaptıkları yardım kampanyasından dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Deniz Çınar isimli öğrenci de, "Öğrenciler olarak biz de bu kampanyaya katılmak istedik. Okul harçlıklarımızı biriktirerek zor durumda olan bu aileye biraz olsun yardım edebildiysek bize ne mutlu. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz." şeklinde konuştu.
KAYMAKAMLIK GIDA VE PARA YARDIMI YAPTI
Kula Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da evi yanan Ayrancı ailesine gıda ve nakdi yardımda bulundu. Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı bilgilendirmede, "Geçtiğimiz günlerde evi yanan vatandaşımıza kaymakamlık olarak yardımda bulunduk. Biz bir devlet olarak zor durumda olan ailelerimizin her zaman yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Kenan Evren İlköğretim Okulu öğrencilerimizin ve aillerinin okula getirdikleri harçlıklarını biriktirerek bu aileye maddi ve eşya yardımında bulunmaları beni çok mutlu etti. Başta Milli Eğitim Müdürümüz Haydar Kaşıkçı olmak üzere okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenci ve velilerimizi canı gönülden kutluyor, evi yanan ailemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi