Sakarya'da korkunç infaz

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde kırtasiye işleten Erol Yıldız, eşi ve 2 kızıyla birlikte evinde tabancayla öldürüldü. Vahşet, ailenin Antalya'da üniversitede okuyan oğlu Metin Yıldız'ın bu sabah yılbaşı tatiline gelmesiyle ortaya çıktı.

Sakarya'da korkunç infaz
Katliam şüphelisi olarak, Erol Yıldız'ın Hollanda'da yaşayan ağabeyi Yakup Yıldız, İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. İki kardeş arasında aileden miras kalan 14 dönüm fındık bahçesinin paylaşımı nedeniyle anlaşmazlık olduğu ve Yakup Yıldız'ın bu nedenle katliam yaptığı ileri sürüldü.

Olay, Yıldız ailesinin dubleks evinde meydana geldi. Akyazı İlçesi’ndeki Özlem Kırtasiye’nin sahibi olan, ayrıca Konuralp İlköğretim Okulu’nun da Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı yapan 47 yaşındaki Erol Yıldız, eşi 42 yaşındaki Hanife Yıldız, engelli kızı 18 yaşındaki Özlem ve diğer kızı 12 yaşındaki Elif, tabancayla kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Gece işlendiği tahmin edilen cinayetle evin alt katı kan gölüne döndü. Ev mahallenin uzak köşesinde olduğu için silah seslerini duyan olmadı. Katil, 4 kişiyi öldürdükten sonra evde yangın çıkarmaya çalıştı ve mutfaktaki tüpgazı açıp uzaklaştı.

Yıldız Ailesi'nin, Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören oğlu 21 yaşındaki Metin Yıldız, yılbaşı tatili için bu sabah Antalya'dan Akyazı'ya geldi. Yıldız, eve geldiğinde kapıyı açan kimse olmayınca arka tarafta balkona geçip pencereden alt kata baktığında anne babasının hareketsiz yattığını gördü ve komşulara haber verdi. Eve gelen komşular da karşılaştıkları manzara karşısında şoke olurken, polise ve itfaiyeye haber verdi.

YANGIN ÇIKARMAK İSTEDİLER

Eve gelen itfaiye ekibi duman çıkan üst kata müdahale etti ve tutuşan perdelerdeki alevleri söndürdü, mutfak tüpünü kapattı. Ailesinin 4 ferdinin katledildiğini görünce sinir krizleri geçiren Metin Yıldız'a, gelen 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi.

Polisle birlikte içeride inceleme yapan sağlık ekibi, salonda cesetleri bulunan Erol ve Hanife Yıldız çiftiyle, odada cesetleri bulunan kızları Özlem ve Elif'in tabancayla vurularak öldürüldüklerini belirledi.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Sacılığı soruşturmayı sürdürürken; cesetleri bulan evin büyük oğlu Metin Yıldız'ın da Akyazı Emniyet Müdürlüğü’e götürüldüğü ve burada ifadesi alındı. Yıldız ailesinin İstanbul'da okuyan diğer oğluna da haber verildi.

ŞÜPHELİ AĞABEY YAKALANDI

Polis, 4 kişinin katiliyle ilgili araştırma başlatırken komşuların ifadesine başvurdu. Yıldız ailesinin köpeğinin bu sabaha karşı ulumaya başladığını ancak buna bir anlam veremediklerini söyleyen komşuları katili de görmediklerini söyledi.

Öldürülen Erol Yıldız’ın, Hollanda'da yaşayan ağabeyi Yakup Yıldız'la miras anlaşmazlığı olduğu belirlenince şüpheler bu kişinin üzerinde yoğunlaştı. Polis yaptığı araştırmada, Erol Yıldız’ın bir süre önce Hanyatak Köyü’nde bulunan 14 dönüm fındıklığı ağabeyi Yakup Yıldız’ın karşı çıkmasına rağmen sattığını belirledi. Polis, kısa soruşturma sonucunda Yakup Yıldız’ın kardeşi Erol Yıldız’a “Bu parayı size yedirmeyeceğim” dediğini öğrendi.

Katliamın yapıldığı evde Yakup Yıldız'ın alacaklı, öldürülen kardeşi Erol Yıldız'ın borçlu gözüktüğü ancak imzalamadığı bir senet bulundu. Birkaç gündür ilçede dolaştığı belirlenen Yakup Yıldız'ın, katliamın en önemli şephelisi olarak aranmasına başlandı ve yaşadığı Hollanda'ya kaçabileceği ihtimaline karşı ilgili birimler uyarıldı.

Katliamın bir numaralı şüphelisi Yakup Yıldız, saat 12.00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Hollanda'ya kaçmaya
çalışırken yakalandı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Cinayetlerle ilgili soruşturma sürerken emniyet yetkilileri, katilam yapılan evde çok sayıda boş kovan bulunduğunu, şüpheli Yakup Yıldız'ın İstanbul'a giden özel ekip tarafından Akyazı'ya getirileceğini söyledi.

Olayın gece meydana geldiğini ve katilin evde yangın çıkarmaya çalıştığını belirten yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğü, başka şüpheli olup olmadığının araştırıldığını belirtti.

Bu arada Yıldız ailesini tanıyanlar, onların bu bölgede herhangi bir kişi veya aileyle aralarında husumet olduğunu duymadıklarını söyledi. Komşuları Yıldız ailesiyle dün gün içinde görüştüklerini, cinayetlerin muhtemelen gece işlendiğini söyledi.

RENKLİ BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİ

Tanıyanların anlattığına göre, emekli kütüphaneci olan Erol Yıldız, renkli bir kişiliğe sahipti.

Akyazı İlçesi’nin Hanyatak Köyü’nde otururken, fındık bahçesine gitmek için komşu arazi sahibi yol vermeyince kendi imkanlarıyla teleferik yaptırmış ve bahçeye bu şekilde gidip gelince gazetelere haber olmuştu.

Erol Yıldız ilçedeki kırtasiye dükkanını da aynı zamanda kütüphaneye dönüştürmüş ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için kiralık kitap uygulaması başlatmıştı.