Minikler, Caillou ile buluştu

Yumurcak TV'de yayınlanan çizgi film yıldızı 'Caillou'nun tiyatro versiyonu Kırıkkale Kültür Merkezi'nde miniklerle buluştu.

Kırıkkale Gonca Çoc

Yumurcak TV'de yayınlanan çizgi film yıldızı 'Caillou'nun tiyatro versiyonu Kırıkkale Kültür Merkezi'nde miniklerle buluştu.

Kırıkkale Gonca Çocuk Akademisi tarafından organize edilen programda minikler, hoşça vakit geçirdi. Yaklaşık bir saat süren tiyatro gösterisi Caillou'da, anne ile babaya saygıyı, oyuncakların tertipli konulması, çevreye duyarlılığı ve hayvan sevgisi işlendi. Program sonunda öğrenciler Caillou ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kırıkkale Gonca Çocuk Akademisi Müdüresi Nimet Öcalan, Caillou ile öğrencilerinin güzel bir geçirdiğini söyledi.

Caillou tiyatrosunun Kırıkkale organizasyonu Ceyhun Emre, Caillou'nun tüm çocuklar tarafından sevildiğine dikkat çekerek, "Caillou, bence modern zamanın Keloğlanı." diye konuştu. Tiyatro gösterilerinin okul öncesi eğitim kurumlarında gerçekleştirildiğini kaydeden Emre, "Çocuklar için televizyondan izledikleri bir karakteri gerçek hayatta görüp, ona dokunabilmek ayrı bir mutluluk. Çocuklar çok güzel tepkiler veriyorlar. Hadi bize gidelim, diyenler var. Bazıları da Caillou için hediyeler getiriyor." dedi.

Türkiye'nin pek çok yerinden davet aldıklarını kaydeden Emre, "35 kişilik bir ekibimiz var. Türkiye'nin değişik yerlerinde aynı anda gösteri yapabiliyoruz. Tiyatroda oynayanlar ise (Caillou, annesi, babası ve dedesi) 4 kişi. Aynı zamanda Gilbert adındaki kedi de hareket edebilen, maket olarak sahnede yer alıyor." diye konuştu. Gösterinin müzikleri ile birlikte yaklaşık 45 dakika sürdüğünü kaydeden Emre, "Kanada'dan, burada çok bilinmeyen Caillou'nun orijinal müziklerini de getirdik. Bu müziklerle de çocukları tanıştırdık." şeklinde konuştu.

Caillou'nun gölge tiyatrosunun da olacağını söyleyen Emre, "Caillou'nun, Karagöz- Hacivat gibi gölge Oyunu da olacak. Belki, onu Karagöz ve Hacivat ile konuşturacağız." dedi.