Erdemlili Öğrencilerin Başarısı

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen müsabakalara katılan Erdemlili öğrenciler güreş ve tekvando da büyük başarı elde etti

Erdemlili Öğrencilerin Başarısı
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen müsabakalara katılan Erdemlili öğrenciler güreş ve tekvando da büyük başarı elde etti. Öğrenciler grekoromen ve serbest dalda takım halinde il birinciliği elde ederken, tekvando da genç bayan ve yıldız bayanlarda iki il birinciliği getirdiler.
Mersin Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan 2010-2011 eğitim-öğretim yılı 13-14 Yaş Güreş Şampiyonası'nda Erdemli Menduh Türkoğlu İlköğretim Okulu Güreş Takımı, grekoromen de 104 puanla takım halinde il birincisi oldu. Aynı şampiyonada Serbest dalda Erdemli Selviler İlköğretim Okulu takım halinde 91 puanla il birincisi oldu.
Başarılı sporcular İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç öncülüğünde okul idareci ve antrenörleriyle birlikte Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'yi ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında elde edilen başarılarla ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç, "Grekoromen de il birincisi olan Erdemli Menduh Türkoğlu İlköğretim Okulu Güreş Takımı ve Serbest dalda il birincisi olan Selviler İlköğretim Okulu Güreş Takımı Mersin' i Şanlıurfa'da yapılacak olan Türkiye Grup Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı. Tekvando branşında okullar arasındaki yarışmada büyük başarılar elde eden öğrencilerimiz, 2 il birinciliği, 1 il ikinciliği ve 5'de il üçüncülüğü elde etti.
68 kiloda il birincisi olan Gizem Devran Mersin'i Ocak ayında Çorum'da gerçekleştirilecek Gençler Türkiye Şampiyonası'nda temsil edecek. Yıldız bayanlarda 44 kiloda il birincisi olan Mervenur Yüce ise Mersin'i Mart ayında yapılacak olan Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda temsil edecek. Öğrencilerimiz gözünü şimdi de Türkiye şampiyonalarına dikti" dedi.
Erdemli Kaymakamlığı toplantı salonunda sporcuları kabul eden Kaymakam İbrahim Özefe, başarının kendilerini sevindirdiğini ancak bu başarıların yeterli görülüp mücadeleden asla vazgeçilmeyeceğini belirterek, "İlçemiz okumaz yazmaz vatandaşlarımızın eğitimleri konusunda il birinciliği elde etmişti. Şimdi ise sporda başarı geldi. Bu başarıları yeterli görüp mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Diğer konularda ve spor dallarında da başarılı olmak için gerek idarecilerimiz gerekse öğrencilerimizin gayretlerinin süreceğine inanıyorum" diye konuştu.
Öğrencileri başarılarından dolayı tek tek kutlayan Özefe, Türkiye genelindeki müsabakalarda da yeni başarılar beklediklerini kaydetti.