DP Genel başkanını 15 gün sonra seçecek

Genel Başkan adaylığı için henüz tam bir mutabakatın sağlanamadığı Demokrat Parti'de (DP) karar 15 Ocak'ta verilecek.

DP 10. Olağan Büyük Kongresi, 15 Ocak'ta Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un imzasıyla bugün gazete verilen ilanla, kongrenin tarihi ve gündemi de onaylanmış oldu.

DP'nin 10. Olağan Büyük Kongresi saat 10'da başlayacak. Kongre'nin en önemli gündem maddesini Genel Başkan seçimi oluşturacak. Genel Başkan seçiminin ardından kongrede, Genel İdare Kurulu (GİK) yeniden belirlenecek. Halen 60 olan GİK asıl üye sayısı, tüzük uyarınca 50'ye düşürülecek, 25 de yedek üye belirlenecek. Kongrede, Merkez Karar Kurulu 70 asıl ve 20 yedek üyeleri ile Yüksek Haysiyet Divanı 21 asıl ve 5 yedek üyelerinin seçimi de yapılacak.

DP 10. Olağan Büyük Kongresi'nde, bin 321 delege oy kullanacak. Kongre gündemi bir günde tamamlanamadığı takdirde, seçimlere ertesi gün devam edilecek.

-ÇİLLER MUAMMASI DEVAM EDİYOR-

Kongrede, Genel Başkanlık yarışının ise çekişmeli geçmesi bekleniyor. DP Genel Başkan adaylığı için şu ana kadar, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ve DP eski GİK üyesi Samet Ocakoğlu olmak üzere iki kişi ismini açıkladı.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'den hala net bir karar çıkmazken, DP GİK üyesi Ahmet Özal da genel başkanlık adaylığını Çiller'e bağlamış durumda.

Kulislerde DP Genel Başkanlığı için CHP'den istifa eden İlhan Kesici ve Eski Bakanlardan Gökberg Ergenekon'un isimleri de geçiyor. DP'de alternatif Genel Başkan adayı çıkmadığı takdirde, mevcut Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yeniden Genel Başkan adayı olması bekleniyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de, Cindoruk ile yola devam edilmesini istediği ifade ediliyor.

DP tüzüğü gereği Genel Başkanlığa aday olabilmek için, kongre anında 50 delegenin imzası yeterli. Genel Başkan adaylarının genel merkeze müracaat etme şart bulunmuyor.



Kaynak: Milliyet