Çetin Sümer'li Diyar'a hoca dayanmıyor..

Diyarbakırspor'da, yaklaşık 1.5 yıl önce seçilen Çetin Sümer başkanlığındaki yönetim kurulu, çalıştığı yedi teknik direktörle yollarını ayırdı, sekizinci için arayışlara başladı..

Başkan Abdurrahman Yakut'un kongre kararı almasının ardından 26 Haziran 2009'da yapılan Diyarbakırspor olağanüstü kongresinde Çetin Sümer kulüp başkanlığına getirildi. Başkan seçilen Çetin Sümer o dönem 3 gün içerisinde yaptığı girişimlerin ardından Turkcell Süper Lig'e yükselen takımın başına Nurullah Sağlam'ı getirdi. Ancak Nurullah Sağlam, 8 gün sonra isteklerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.

Yönetim bunun üzerine ertesi gün Ziya Doğan ile anlaştı. 6 ay görev yapan ve ''Çetin Sümer ile en uzun süre çalışan teknik direktör'' unvanını kazanan Doğan, başarısız sonuçların ardından istifa etti. Boş kalan bu görev için yönetim Güvenç Kurtar ile anlaşılırken, yaklaşık 40 gün sonra yönetim ile sıkıntı yaşayan Kurtar da görevini bıraktı.

Çetin Sümer ve ekibi, bunun üzerine sportif direktör Mehmet Budakın'ı teknik direktör olarak görevlendirek, sezonu sonlandırdı. Ancak yeşil kırmızılı takım başarısız sonuçların ardından küme düşerek Süper Lig'e veda etti.

Bu sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'da sezon öncesi 7 Temmuzda yönetim teknik direktörlüğe Suat Kaya'yı getirirken, ekonomik sıkıntılar nedeniyle Kaya, 23 Ekimde görevini bıraktığını açıkladı. Kaya'nın yerine getirilen yardımcı antrenör Yılmaz Aslan'ın Diyarbakırspor macerası ise sadece bir hafta sürdü. Arslan'ın ardından Engin Korukır ile anlaşan yönetim, yaşanan sıkıntılar nedeniyle dün Korukır ile karşılıklı olarak sözleşmeyi fesh ettiğini açıkladı.

Çetin Sümer başkanlığındaki yönetim, yedinci teknik direktörle de yolların ayrılmasının ardından sekizinciyi bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

'

Kaynak: Ajansspor