Bodrum'da 6 Bin Çam Fidanı Dağıtıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 bin çam ağacı dağıtıldı.

Bodrum'da 6 Bin Çam Fidanı Dağıtıldı
Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Bodrum'da yeni yılda yapılan ağaç katliamına dikkat çekmek için ücretsiz fidan dağıtımı yaptı. Muğla il genelinde toplam 60 bin fıstık çamı fidanı, yeni yılda toprakla buluşacak.
Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'nin önüne kurulan standda ilk olarak 6 bin fıstık çamı fidanı, yılbaşı süslemeleri için bazı bölgelerde yapılan ağaç katliamına tepki olarak vatandaşlara dağıtıldı.
Vatandaşlara fidanların verilmesinde yardımcı olan Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak yaptığı açıklamada, "Bugün burada, Milas Orman İşletme Müdürlüğü'nün kendi imkanlarıyla yetiştirmiş olduğu 6 bin adet fıstık çamını vatandaşlara ücretsiz dağıttık. İl genelinde toplam 60 bin fidan dağıtacağız. Buradaki amacımız, vatandaşımızda var olan orman ve çevre duyarlılığını daha da artırmak. Hemşehrilerimiz dağıtılan fidanları ister bahçelerine isterse tarlalarına ekebilecekler" diye konuştu.
Fidan dağıtımına katılan Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise yaptığı açıklamada; "Etkinliğin amacı doğayı, yeşilliği kurtarmak ve biraz daha arttırmak. Bu etkinlikte güzel olan, fidanları dağıtan arkadaşların kendilerinin yetiştirmiş olması. Burada, yaklaşık 6 bin civarında ağaç fidanı var. Yapılan etkinlik, insanların ilgisini dikkatini yeşile ve korumaya çekmeye çalışmayı amaçlıyor. Gördüğüm kadarıyla dağıtılan fidanlara çok büyük bir rağbet var. Gül nasıl dalında güzelse çam ağacıda toprakta yani yerinde daha güzeldir. Bu etkinlik yılbaşı olması nedeniyle bir mesaj olarak da algılanabilir. Bu tür ağaçların bahçelerde ve doğada güzel olduğunu düşünüyorum" dedi.