Ayancık Sel Tehdidinden Kurtarılıyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde yaklaşık her 50 yılda bir büyük felaketlere yol açan sellere karşı Ayancık Çayı'nın geçen yıllarda ıslah edilmesi ardından, çayı besleyen derelerinde ıslahı için çalışma başlatıldı

Sinop'un Ayancık ilçesinde yaklaşık her 50 yılda bir büyük felaketlere yol açan sellere karşı Ayancık Çayı'nın geçen yıllarda ıslah edilmesi ardından, çayı besleyen derelerinde ıslahı için çalışma başlatıldı.
Dolay ve Çayiçi derelerinde kısa süre başlatılacak çalışmayla birlikte, ilçe tamamen sel ve su baskınları tehdidinden kurtarılmış olacak. Konuyla ilgili bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, her iki derenin ıslahı için başlatılan çalışma kapsamında ihale sürecinin tamamlandığı ve çalışmaları yürütecek müteahhit firmanın belirlendiğini söyledi. Ergün, "Ayancık ilçesi çay ve dere yataklarının hakim olduğu kent. Ayancık Çayı'nın ıslahının tamamlanmasından sonra, şimdi de yan kolları olan, Ayancık merkezindeki derelerin ıslahıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü nezdinde 3-4 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalar sonuca ulaştı. En son yine ekim ayında yapılan ihale ile Dolay ve Çayiçi derelerimiz ıslah edilecek. Müteahhidi belli oldu. Müteahhit firma kısa süre içerisinde şantiyesini kuracak ve 2011 yılı sonuna kadar da bu iki deremiz de ıslah edilmiş olacak. Biz şu anda Pazarcık ve Çamurca dereleri için çalışmalarımızı ilgili genel müdürlük, bölge ve il müdürlüğü nezdinde sürdürüyoruz. Zannediyorum bu iki çalışmayı da önümüzdeki yılki yatırım programına aldırmış olacağız. Böylece Ayancık tamamen taşkın tehlikesinden arınmış ve korunmuş bir ilçe haline gelecektir. Bu iki derenin keşfi 1 milyon 250 bin TL. İnşallah 2011 sonunda bu iki derenin de ıslahı gerçekleşmiş olacak. Bu bahsettiğim alanlar özellikle ilçemizin yerleşim bölgeleri. Vatandaşımızı olası taşkınlardan korumanın mutluluğunu yaşamış olacağız" diye konuştu.