Yıldırım Belediyesi'nden Engelliler İçin Özel Otobüs

Yıldırım Belediyesi engelli vatandaşlar için özel otobüs yaptırdı.

Yıldırım Belediyesi'nden Engelliler İçin Özel Otobüs
Yıldırım Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tasarlanan engelliler otobüsünün girişine hidrolik merdiven, araç içinde ise özel olarak hazırlanan bölmeler ve koltuklar yerleştirildi. Klimasından televizyonuna kadar her türlü konforu barındıran otobüs engellilerin ulaşımını kolaylaştıracak. Engelliler için hazırlanan araç, Yıldırım Belediyesi önünde düzenlenen törenle, Yıldırım Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mustafa Şahin'e teslim edildi.
Şahin, engellilerin sağlıklı insanlara göre daha zor şartlarda yaşadığını, özel tasarlanmış olan araba, yol, merdiven gibi fonksiyonel araçlarla bir nebze olsun hayatlarının kolaylaştığını söyledi. Şahin, Engelliler Gününde en güzel hediyeyi Başkan Özgen Keskin'in kendilerine verdiğini belirtti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, engelli vatandaşların günü kutlayarak, "Maksadımız, engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmelerini sağlamak. Engelli vatandaşlarımıza hizmetlerimiz engelli otobüsümüzle sınırlı değil. Engelliler İş Eğitim Okulu şu anda eğitime başladı. Alt yapı hizmetlerimizin hepsinde engellilerimizi düşünerek yollara rampa yapıyoruz. Engelliler Masası, Engelliler Meclisi, Sevgi Atlıları projesi gibi sayısız hizmetleri hayata geçirdik. Şimdi de engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla inip binebileceği bir araç tasarlandı" dedi.