Van'da 'Kürtçe Okuyalım' Günleri Başladı

Van Belediyesi tarafından organize edilen ve Eğitim-Sen Van Şubesi, Kürdi-Der Van Şubesi ile LİS Yayınevi'nin de destek verdiği 'Kürtçe okuyalım' günleri başladı.

Van Belediyesi'nin, Kürtçe okuma ile Kürt toplumunda Kürt dili üzerinden bir bilinç oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği 'Kürtçe Okuma' günleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı Tuşba Salonu'nda yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Lezgin Botan, Kürdi-Der Van Şube Başkanı Garip Yaviç ve LİS Yayınevi adına Lal Laleş Kürtçe birer konuşma yaptılar. Ahmed-i Hani ve Faki Teyran gibi Kürt yazar ve şairlerinin posterlerinin de salona asıldığı etkinlikte yapılan açılış konuşmalarının ardından ilköğretim çağındaki çocuklar tarafından Kürtçe masallar anlatıldı. "Ahmed-i Hani'nin bahçesinden Vanlı çocukların sesi, Dicle Nehri'nden Süphan Dağı'na bir avuç su" adıyla düzenlenen şiir dinletisinin ardından açılış töreni verilen kokteyle son buldu.
5 Aralık 2010 gününe kadar devam edecek olan etkinlik kapsamında çok sayıda panel ve dinletinin düzenleneceği kaydedildi.