Trt'nin 2011 Yayınları Devam Ediyor

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın resmi yayıncısı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), organizasyon için inşaa edilen tesislerden yaptığı canlı yayınlarını sürdürüyor.

Trt'nin 2011 Yayınları Devam Ediyor
Her hafta farklı bir tesisten yapılan yayınla organizasyonun tanıtımını gerçekleştiren TRT canlı yayınını bu hafta, Kiremitlik Tepe'de bulunan Atlama Kuleleri'nden gerçekleştirdi. TRT Muhabiri Murat Kaban'ın sunduğu ve sabah haberlerine canlı yayınla bağlanılan programa katılan; Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komitesi Direktörü Fatih Çıntımar, Gönüllüler Komitesi Direktörü Nurinisa Esenbuğa ve Çevre Komitesi Direktörü Zeynep Eren organizasyon için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yöneltilen soruları cevaplandırdı.
KORKUT: ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, organizasyon için yerel yönetimlerin kent merkezinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Korkut, Yakutiye Belediyesi olarak kentin en önemli tarihi eserleri arasında bulunan Yakutiye Medresesi ve Lalapaşa Camii etrafında sürdürülen peyzaj çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Korkut, ''Yerel yönetimler olarak şehir merkezinde, Cumhuriyet Caddesi'nin ışıklandırılmasıyla beraber kaldırım ve asfalt çalışmalarını sürdürüyoruz. Ayrıca Yakutiye Belediyesi olarak bizlerde, Lalapaşa ve Yakutiye Medresesi'nin gün yüzüne çıkartılması için çok güzel bir peyzaj çalışması yürütüyoruz. Şehrin en güzel yerinde olan bu eserlerin görsel bir şova dönüştürülmesine çalışıyoruz. Bununla birlikte Taşmağazalarında hummalı bir çalışma var. Burası da bizim tarihi önemi olan yapı gruplarının olduğu ticaretin yoğunlukta hissedildiği bir alan. Burada da Büyükşehir Belediyemiz tarafından çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Palandöken bölgemizde Palandöken Belediyesi tarafından metruk binaların ortadan kaldırılmasıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bizlerde şehrin merkezinde ciddi manada 700' e yakın metruk binayı ortadan kaldırarak kentsel dönüşüme hız verme çabası içerisindeyiz'' dedi.
ÇINTIMAR: TESİSLERİN RESMİ AÇILIŞI 7 OCAK'TA
Programa katılan Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komitesi Direktörü Fatih Çıntımar, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşaa edilen tüm tesislerin tamamlandığını söyledi. Tesislerin resmi açılışlarının 7 Ocak'ta gerçekleştirileceğini belirten Çıntımar, ''Şu an çalışmalarımız yüzde 100 oranında tamamlandı. Bütün tesislerin geçici kabulunu gerçekleştirdik. Tesislerin içerisindeki tefrişatla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda bu ayın 30'unda bitirilecek. Önümüzdeki ayın 7'sinde tüm tesislerin resmi açılışı yapılacak. Bugüne kadar tesislerimizde iki adet test müsabakası gerçekleştirdik. Buradaki yarışmalarda kış oyunlarına hazır hale geldiğimizi gördük'' dedi. Yöneltilen bir soru üzerine hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde devam etmesinden endişe duymadıklarını ifade eden Fatih Çıntımar, ''Kar yağmamasıyla ilgili bir endişemiz yok. Kar mevsimine henüz var, biz birinci ayın ilk haftası kar bekliyoruz. Ondan sonrada yağan kar bizim işimizi görecek. İhtiyaç olduğunda da bütün pistlerde suni kar yağdırma sistemlerimiz var. Ben burada bize bütün tesislerimizde ve Erzurum 2011 Kış Oyunları'na destek veren, başta Başbakanımız olmak üzere sayın Bakanımıza, eski Genel Müdürümüz Mehmet Atalay'a, şu an ki Genel Müdürümüz Yunus Akgül'e, valilerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.
ESENBUĞA: GÖNÜLLÜ BAŞVURUSU 10 ARALIK'TA BİTECEK
Düzenlenen canlı yayına beraberindeki gönüllülerle birlikte katılan Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Gönüllüler Komitesi Direktörü Nurinisa Esenbuga, gönüllü başvurusunun 10 Aralık'ta tamamlanacağını söyledi. Organizasyona gönüllü başvurusunun beklenilenin çok üstünde gerçekleştiğini ifade eden Esenbuğa,''Spor organizasyonlarında başarının yüzde 60'ı gönüllülere aittir. Bizim organizasyonumuzda da onlara çok büyük görevler düşüyor. Organizasyonumuza 6500 gönüllü başvurusu gerçekleştirildi. Bu başvurular arasından 2011 adet gönüllü seçeceğiz. 10 Aralık'ta başvurularımızı tamamlayacağız. Görevlendirilecek 2011 gönüllü içinden yüzde 10'u kent dışından olacak. Çok farklı gönüllü profilimiz var. Ev hanımı, öğrenci ve farklı mesleklerden başvurular alıyoruz'' dedi.
EREN: ORGANİZASYONUMUZ ÇEVREYE DUYARLI
Programın canlı yayın konuklarından olan Çevre Komitesi Direktörü Zeynep Eren ise, ''Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade' sloganıyla bugüne kadar çevreye duyarlı bir çok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Eren konuyla ilgili olarak, ''Beyaz Erzurum Yeşil Universiade sloganıyla ana amacımız oyunların çevreye duyarlı bir organizasyon olduğunu göstermektir. Bunun için en başta tüm tesislerimizde ve oyunlar köyünde oluşacak katı atıkları geri dönüşüme uygun olarak toplayacagız. Bu çalısma Erzurum'da ilk olacak. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığıyla ortak çalışıyoruz. Bunun dışında 20 Ekim tarihinde atlama kuleleri etrafında bir universiade ormanı oluşturduk. Daha sonra tesisler civarında bulunan başıboş hayvanların toplanmasını sağladık. Çeşitli çevresel çalışmalar düzenliyoruz. Önümüzde ki günlerde halkımıza naylon poşetlerin çevreye olan zararını anlatacak ve bez torbalar dağıtacağız'' dedi.