Netanyahu Türkiye'ye teşekkür etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, gönderilen 2 yangın uçağı için Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti.

Netanyahu Türkiye'ye teşekkür etti
İsrail'in Hayfa kentinde 24 saattir devam eden orman yangınının söndürülmesi için süren çalışmalara yurtdışından yardım gönderen ilk ülke Türkiye oldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak teşekkür etti.

Başbakanlık konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: " İsrail Başbakanı Netenhayu, Başbakan Erdoğan'ı arada ve minnettarlığını bildirdi"

Şu ana kadar 42 kişinin canını alan dev yangından haberdar edilen Başbakan Erdoğan, "Hemen yardım edilsin" dedi. Bunun üzerine yola çıkan iki yangın söndürme uçağı İsrail'e ulaştı. Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür açıklaması yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Erdoğan'ı arayarak bir yine teşekkür etti.

İsrail'de 24 saattir Hayfa kenti çevresinde devam eden yangını söndürme çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'nin gönderdiği iki yangın söndürme uçağı İsrail'e ulaştı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 10 personel ve gerekli söndürme malzemelerini taşıyan 2 uçak, saat 10.30'da Hayfa'daki Ramat David askeri hava üssüne indi. Uçaklar, İsrail makamlarıyla koordineli biçimde söndürme çalışmalarına başladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. İsrail'e yardım gönderen diğer liderlere de teşekkürlerini dile getiren Netanyahu, "umarım insanların yaralarını sarabilir ve bölgeyi selamete ulaştırabiliriz" diye konuştu.

İsrail’in 62 yıllık tarihinin en büyük yangını olarak tanımlanan olayda 42 kişi hayatını kaybetti. Hayfa’nın hemen yakınındaki Karmel dağlarında başlayan yangın hala devam ediyor.

İsrail'e yardım gönderen diğer ülkeler ise beş uçakla Yunanistan, bir uçak ve helikopterle Kıbrıs Rum kesimi, 100 itfaiyeci taşıyan bir uçakla Bulgaristan ve bir helikopterle İngitere oldu.