İlkadım'da Engelliler Günü Kutlaması

Samsun'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İlkadım ilçesinde okulların ortaklaşa düzenlendiği etkinlikte, engellilerin günü kutlandı.

İlkadım'da Engelliler Günü Kutlaması
Engelliler günü nedeniyle İlkadım Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi'nde 19 Mayıs İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Özel Eğitim Meslek Lisesi, Adnan Ölmez İlköğretim Okulu görme engelliler sınıfı ve 50. Yıl İlköğretim Okulu ortopedik engelliler sınıfı ortaklaşa etkinlik düzenledi. Çeşitli mesaj veren gösteri ve etkinliklerin gerçekleştiği etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hülya Ertürk Koç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ile okulların idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, engelli olmanın her insanın başına gelebilecek bir durum olduğu bilinci ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Hülya Ertürk Koç, engelli bireyleri sadece yılın belirli günlerinde hatırlamak yerine, onların engelsiz bir hayat sürdürebilmelerini sağlayacak çalışmalar içinde olunması gerektiğini kaydetti.